Vladimir Putin susține că Navalnîi este un "figurant", iar oamenii protestează pentru că au obosit din cauza pandemiei

Președintele rus Vladimir Putin, care de obicei refuză să comenteze cazul Navalnîi, a făcut mai multe declarații controversate despre protestele care au avut loc duminică, 14 februarie.

Susţinătorii opozantului rus Alexei Navalnîi, aflat la închisoare, au apelat duminică la o nouă formă de protest. Omenii au ieșit în stradă și au aprins lanterne, telefoane sau lumânări timp de 15 minute , în seară de Sfântul Valentin. Acțiunea  s-a desfăşurat sub sloganul "Iubirea este mai puternică decât frica", iar manifestanții au cerut astfel din nou eliberarea opozantului rus Alexei Navalnîi. Vladimir Putin a comentat de această dată protestele. El l-a numit pe Navalnîi figurant, iar despre protestatari a spus că aceștia ies în stradă nu pentru a-l susține pe Navalnîi, ci pentru că au obosit din cauza pandemiei de Covid-19. 

"În ceea ce privește faptul că oamenii au ieșit la proteste, inu este din cauza acestui figurant. Acest figurant este folosit acum când oamenii din toate țările lumii, inclusiv noi, se simt obosiți din cauza pandemiei, a condițiilor în care trăiesc, dar și din cauza veniturilor mai mici ", a spus Putin în cadrul unei conferințe de presă, transmite Interfax.

Ca de fiecare dată Putin e evitat să îi rostească numele lui Alexei Navalnîi. El a mai adăugat că atunci când oamenii încep să trăiască mai rău, au tendința de a da vina pe autorități. 

VEZI ȘI: Protest al luminilor organizat de susţinătorii lui Navalnîi de Ziua Îndrăgostiţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel