Alexei Navalnîi a fost declarat vinovat pentru fraudă

Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Opozantul rus Alexaei Navalnîi a fost declarat vinovat pentru fraudă de un tribunal din Federația Rusă.

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost găsit vinovat de fraudă, potrivit agenției de presă de stat Tass.

„Navalnîi a comis fraudă, adică furtul proprietății altcuiva prin înșelăciune”, a spus judecătorul Margarita Kotova în verdict, scrie CNN.

Un tribunal din Moscova a ordonat încarcerarea fratelui opozantului Navalnîi

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri încarcerarea lui Oleg Navalnîi, fratele principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, într-un caz denunţat de susţinătorii lor ca fiind legat de persecuţia politică din Rusia, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Această decizie a fost pronunţată în lipsă, autorităţile neştiind unde se află Oleg Navalnîi, pe care îl bănuiesc că ar fi plecat în exil în străinătate.

În august 2021, Oleg Navalnîi a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea normelor de sănătate legate de coronavirus, după ce i-a chemat pe ruşi la o manifestaţie pentru eliberarea fratelui său, închis de mai bine de un an.

Menţionând că nu a anunţat serviciile penitenciare aşa cum prevede sentinţa sa, instanţa a decis, prin urmare, vineri 'să înlocuiască pedeapsa cu suspendare cu închisoarea cu executare', a explicat pe Twitter avocatul său, Nikos Paraskevov.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, care l-au citat vineri pe preşedintele tribunalului, Oleg Navalnîi s-a dus în Cipru în septembrie şi nicio informaţie cu privire la întoarcerea sa în Rusia nu a mai ajuns de atunci la autorităţi.

În umbra fratelui său mai mare, el l-a susţinut întotdeauna activ pe acesta din urmă în lupta sa ca principal opozant al Kremlinului, noteză AFP.

El însuşi a fost în închisoare. În 2014, Oleg şi Aleksei Navalnîi au fost condamnaţi într-un dosar de 'fraudă' ce a implicat compania franceză de cosmetice Yves Rocher şi o firmă condusă de cei doi fraţi (ccitește continuarea AICI).

Partizanii din Belarus încearcă să împiedice intrarea trupelor lui Lukașenko în Ucraina

Opozanții din Belarus încearcă să perturbe transferul de trupe la granița cu Ucraina, creând obstacole și organizând sabotaj.

Franak Vyachorka, un consilier al liderului opoziției din Belarus, Svitlana Tikhanovskaya, a declarat acest lucru pe contul său de Twitter.

"Belarus este o țară a partizanilor. Eroii noștri opresc trenurile rusești, distrug echipamentele rusești, distribuie pliante pentru a împiedica trupele belaruse să intre în Ucraina", a spus el.

În plus, opoziția a publicat o hartă a Belarusului „Rezistența feroviară-2022”, care arată rezultatele acțiunilor gherilelor din Belarus (citește continuarea d).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel