EXCLUSIV  Alexandru-Vladimir Ciurea, neurochirurg: Progres ENORM. Ideile "citite" cu ajutorul imagisticii moderne

Bogdan Bolojan / 12 feb 2018 / 16:55 Salveaza PDF Comentarii
Top 3 cele mai rele alimente pentru creier
Descriere foto: Top 3 cele mai rele alimente pentru creier

Alexandru-Vladimir Ciurea, o personalitate a neurochirurgiei românești, a vorbit la interviurile DCNews despre progresul foarte rapid al medicinei în domeniul său de activitate. Medicul spune că imagistica modernă poate în acest moment să identifice în creier elemente ce până ieri păreau imposibile. 

Medicul spune că în acest moment s-a ajuns la performanța ca imagistica să poată identifica inclusiv gândurile oamenilor. 

"Este incomensurabil, infinit, ceea ce a putut să apară în științele neurale. Lucrurile merg în progresie geometrică. Explorăm creierul din ce în ce mai mult, aflăm din ce în ce mai mult și este ca un fel de bulgăre de zăpadă care crește ca o avalanșă. Desigur că trebuie să explorăm structura cerebrală din toate punctele de vedere. Lucrurile au avansat foarte mult. Se vede mișcarea mâinii cum se proiectează în creier, se văd gândurile care aprind anumite luminițe. Se vede de asemenea, vorbirea, conexiunile între anumiți centri," a spus Alexandru Vladimir Ciurea în cadrul interviurilor de la "Academia de Sănătate".

Creierul, un infinit 

Medicul a vorbit și despre informația conform căreia omul folosește doar o mică parte din capacitatea creierului. 

"Mișcarea ideilor se constată. Exact cum se aprind licuricii sau Calea Lactee, exact așa se aprind și centrii nervoși în creier. Se spune că funcționăm cu 15-20% din creier. Nu știm cu exactitate. Este un infinit acest creier. Ne aflăm în fața unei explozii de informații. Toată lumea lucrează în această direcție. Există mereu o nouă depășire. Mâine apare altceva. Nici nu mai poți să aprofundezi ce apare nou în medicină.

Vezi răspunsul complet:

 

Discuțiile au avut loc în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, realizată în parteneriat cu DCNews.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25