Alexandru Tomescu, în turneu cu vioara Stradivarius

ALEXANDRU TOMESCU - CONCERT - SIBIU
ALEXANDRU TOMESCU - CONCERT - SIBIU

Violonistul Alexandru Tomescu pornește, vineri, în Turneul Stradivarius ”Bach to Basics”. Artistul va susține recitaluri în 12 catedrale din tot atâtea orașe ale țării, pentru a face să răsune Integrala Sonatelor și Partitelor pentru vioară solo, de Johann Sebastian Bach.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Evenimentele vor cuprinde, pe lângă muzică, și un spectacol de lighting design, special conceput pentru a scoate la iveală lumina din fiecare lucrare, se arată într-un comunicat transmis, joi, de către Quartz Media Production, Fundația Remember Enescu.

  Cele 12 orașe din România în care se va opri, în acest an, Turneul Stradivarius sunt: Brașov (10 mai, Biserica Romano-Catolică ”Sf. Petru și Pavel”); Târgu Mureș (11 mai – Biserica Romano-Catolică ”Sf. Ioan Botezătorul”); Cluj-Napoca (13 mai - Biserica Reformată Centrală, str. Kogălniceanu); Baia Mare (14 mai - Biserica Romano-Catolică ”Sf. Treime”); Oradea (16 mai - Bazilica Romano-Catolică); Timișoara (18 mai - Biserica Romano-Catolică Millennium); Dumbrăveni (20 mai - Biserica Armenească); Iași (22 mai - Biserica Romano-Catolică ”Adormirea Maicii Domnului”); Bacău (23 mai - Catedrala Catolică ”Sf. Petru și Pavel”); Constanța (25 mai – Sf. Anton de Padova); Pitești (27 mai – Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton”), și București (29 mai – Catedrala ”Sf. Iosif”).

  Turneul ”Bach to Basics” este o completare a triadei de spectacole sincretice pe care Alexandru Tomescu le susține din 2011. În acest an, violonistul adoptă o schimbare totală de registru, după ce, în anii anteriori, s-a prezentat cu repertorii romantice care au înfățișat publicului combinații de muzică și film, respectiv cu teatru non-verbal.

În comunicatul transmis de organizatori, se arată că ”ediția a șasea a Turneului Stradivarius invită astfel la o explorare a propriei spiritualități, filtrată de muzica serenă a lui Johann Sebastian Bach, aceasta urmând a fi însoțită de o schemă de lighting design concepută special pentru a facilita incursiunea publicului în universul lui Johann Sebastian Bach.”

Întregul turneu este dedicat Fundației Hope and Homes for Children România (HHC), organizație care urmărește reformarea sistemului de protecție a copilului dn România. De altfel, Alexandru Tomescu a contribuit și contribuie în continuare la sprijinirea copiilor susținuți de HHC.

 La toate cele 12 spectacole, intrarea este liberă. Alexandru Tomescu încurajează, însă, participanții să contribuie, prin donații, la ajutorarea copiilor susținuți de HHC România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel