EXCLUSIV  Alexandru Repan, actorul care a uimit Parisul, interviu aniversar la DCNews

Alexandru Repan
Alexandru Repan

Alexandru Repan, sărbătorit pe 24 februarie, la Teatrul Nottara, cu ocazia împlinirii vârstei de 79 de ani, vine la interviurile DCNews.

Emisiunea în care îl veți vedea pe maestrul Alexandru Repan într-un interviu de poveste, va fi difuzată marți, 26 februarie, de la ora 14:0, atât pe Facebook DC News, cât și pe Youtube DC News.

Actorul Alexandru Repan a fost aniversat la Teatrul Nottara, la împlinirea a 79 de ani, printr-un eveniment special și prin spectacolul Vizitatorul de Eric-Emmanuel Schmitt.

Biografie Alexandru Repan

Alexandru Repan este unul dintre cei mai mari actori ai scenei românești. A jucat în zeci de filme și sute de piese de teatru, majoritatea dintre ele pe scena teatrului Nottara.

La 14 ani a descoperit filmul, în cinematograful din vecinătate, unde își petrecea chiar și o zi întreagă, văzând filme, unul după altul.

Din dorința mamei, la 16 ani, se înscrie la Facultatea de Istorie, pe care a absolvit-o în 1961. În același an, dă cu succes examen de admitere la Institutul de Teatru. Intră din prima încercare cu o schița de Caragiale, ”Amicul X”, și cu un sonet de Eminescu. Are colegi ce vor ajunge nume mari în teatrul românesc: Emil Hossu, Melania Cârje, Ștefan Sileanu, Olga Bucătaru, Peter Paulhoffer și Alexandru Bocăneț.

În 1968, era actor la Teatrul ”B.St. Delavrancea”, când o poezie i-a schimbat viața. A recitat o poezie la televiziune, iar a doua zi directorul Teatrului Nottara, marele dramaturg Horia Lovinescu, îi propune să joace pe această scenă, alături de Ștefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan și Gilda Marinescu. În 1984, este remarcat și de marele scenarist Titus Popovici care îi oferă rolul împăratului Austriei în filmul ”Horea”.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București.

Vezi și: Alexandru Repan a uimit Parisul într-un film aproape netrecut prin România. Culisele unei vieți în care Dumnezeu a jucat un rol important

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel