Alex Găvan, prezent la a 19-a reuniune a Kaizen Manager Club: Relatări impresionante de la oameni care și-au învins limitele

A 19-a ediția ediție a KAIZEN Manager Club a avut loc vineri, 12 decembrie, la cinci ani de la prima întâlnire a top managerilor KAIZEN din România. Un invitat special la acest eveniment, organizat de Institutul KAIZEN România și Asociația "KAIZEN Manager Club", a fost alpinistul Alex Găvan, cel care a impresionat profund asistența prin atitudine și experiențele relatate. 

Alex Găvan este un alpinist român de altitudine extremă, care a urcat nu mai puțin de șase vârfuri de peste 8.000 de metri, fără oxigen suplimentar. În 2006, el a devenit cel mai tânăr român care a reușit ascensiunea unui optmiar, iar acum s-a destăinuit în fața membrilor KAIZEN Manager Club și a invitaților.

Alex Găvan a povestit momente de-a dreptul impresionante din timpul expedițiilor sale către vârfurile de peste 8000 de metri înălțime: cum are nevoie de câte 13-14 ore pentru a urca ultimii metri spre vârf, cum este să doarmă într-un cort la peste 7.000 de metri altitudine, înainte de expediția finală, cum duc trei oameni în spate peste o tonă de echipament și provizii sau cum a fost nevoit să renunțe la o expediție când mai avea doar câțiva metri până la vârf, pentru că riscul de avalanșă era extrem de ridicat și îi punea viața în pericol.

În urmă doar cu câteva săptămâni, când l-a cunoscut pe domnul Julien Bratu, Country Manager – Institutul KAIZEN România, cunoscutul alpinist a realizat că este compatibil cu mentalitatea KAIZEN și rezonează cu aceasta, pentru că el își propune să evolueze continuu și să își depășească în primul rând munții din interiorul său, pentru a putea apoi să-i escaladeze și pe cei mai înalți din lume.

Relatările lui Alex Găvan, dar și pasiunea cu care a vorbit despre expedițiile sale, l-au determinat pe dl Radu Timiș, fondatorul Grupului Cris-Tim, să anunțe că în vara lui 2015 va participa la concursul de triatlon Ironman: "După ce l-am ascultat pe dl Găvan, competiția Ironman mi se pare o joacă. M-au motivat extraordinar experiențele povestite de dl Găvan și pasiunea de care dă dovadă. Voi face tot ce pot pentru ca și eu să-mi depășesc limitele și să duc competiția până la capăt".

Vezi și: Radu Timiș ar putea obține un brand de țară gratuit pentru România

De asemenea, la evenimentul KAIZEN Manager Club au fost prezenți studenți din cadrul Academiei de Studii Economice - FABIZ, care au fost însoțiți de doamna profesoară Valentina Ghinea. Acești tineri vor fi primii studenți selectați pentru a participa la proiectul "Olimpici în Management", pe care Institutul KAIZEN România l-a demarat în cadrul ASE, și pe care în viitor îl va implementa și în cadrul Politehnicii din București.

Aceștia au trecut deja printr-o procedură de selecție, la care au participat 99 de studenți din cadrul ASE, și sunt mai aproape de a obține una dintre cele 10 burse acordate de Cris-Tim și Institutul KAIZEN România. 

Citește și: Proiectul "Olimpici în Mangement", șansă unică pentru studenții din România de a-și asigura viitorul

Alte două subiecte importante atinse în cadrul celei de-a 19-a reuniuni Kaizen Manager Club au fost: aniversarea companiei Plastor - care a împlinit nu mai puțin de 100 de ani de existență; continuarea și dezvoltarea proiectului KAIZEN de la Școala Profesională Germană Krondstadt din Brașov, unde elevii sunt pregătiți pentru o gamă largă de meserii, iar peste 90% dintre aceștia sunt absorbiți de piața muncii la doar câteva zile după ieșirea de pe băncile școlii.

Vezi și: Experiență germană și sistem japonez, rețeta de succes pentru învățământul românesc

În final, dl Julien Bratu, directorul general al Institutului KAIZEN România, le-a prezentat invitaților "Codul Armonic – Ghid pentru automotivare", după care aceștia au fost împărțiți în grupe de lucru și au identificat cum poate fi utilizat "Codul Armonic" ca suport pentru:

1. Creșterea implicării echipei de Top Management pentru dezvoltarea Sistemului de Management Kaizen al Companiei;

2. Alinierea valorilor individuale ale angajaților la valorile companiei;

3. Creșterea eficacității Șantierelor KAIZEN pentru îmbunătățirea performanțelor economice;

4. Autodezvoltarea personală aplicând valorile KAIZEN.

Vezi și: Institutul Kaizen România a lansat Codul Kaizen. Ce spun top managerii despre cele 7 reguli de conduită personală


Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel