Institutul Kaizen România a lansat Codul Kaizen. Ce spun top managerii despre cele 7 reguli de conduită personală

Top managerii Kaizen s-au întâlnit în cadrul celei de-a 18-a reuniuni a Asociației Kaizen Manager Club. Cu această ocazie, liderii companiilor care utilizează Sistemul de Management Kaizen, al Îmbunătățirii Continue a Performanței, au avut parte de o surpriză din partea Institutului Kaizen România. Julien Bratu, directorul general al Institutului Kaizen România, le-a prezentat, în premieră, membrilor Asociației Kaizen Manager Club, Codul Kaizen.

Bazat pe dezvoltare, performanță și cooperare între oameni, Codul Kaizen cuprinde un set de reguli de gândire și acțiune, prin aplicarea cărora practicantul își poate dezvolta capacitatea de a evolua spre împlinirea personală și socială, prin muncă. 

Este alcătuit din 7 reguli de conduită personală și de grup, metode de antrenament și metode de evaluare a progresului și a fost extrem de bine primit și de apreciat de către top managerii Kaizen.

Cele 7 reguli de conduită personală sunt:

1. Când fac un lucru, îl fac bine!

2. Respect Oamenii și Natura!

3. Văd ce e de făcut și rezolv!

4. Gândesc pozitiv, concentrat pe reușită!

5. Învăț continuu!

6. Sunt în armonie cu mine însumi și cu tot ceea ce mă înconjoară!

7. Evoluez, fiind tot mai bun în fiecare zi!

Citește și: Productivitate dublă în 3 luni. Care este secretul

Pe măsură ce domnul Julien Bratu a prezentat fiecare regulă de conduită personală a Codului Kaizen, top managerii au intervenit pentru a sublinia importanța acestora.

Domnul Radu Timiș, fondator și președinte Cris-Tim, a atras atenția asupra regulei numărul 3 din Codul Kaizen, "Văd ce e de făcut și rezolv!"

"Este o regulă esențială pentru reușita unei afaceri. Educația într-o companie se face de la vârf către bază. Cel mai bun exemplu pentru angajați este chiar liderul companiei. Dacă ei îl văd pe acesta că duce lucrurile până la capăt și nu lasă nicio treabă nerezolvată, atunci așa vor face și ei. Este greu să ai succes atâta timp cât tu le ceri angajaților să facă ceva, dar tu, ca lider, nu respecți acele principii", a explicat Radu Timiș, care a fost unanim aprobat de restul managerilor de top prezenți de față.

Vezi și: Cum reușește o firmă din industria auto să progreseze în România

De asemenea, după prezentarea ultimei reguli, "Evoluez, fiind tot mai bun în fiecare zi!", Radu Timiș a menționat:

"Noi, la Cris-Tim, am reușit prin Kaizen să descoperim aproximativ 500 de îmbunătățiri ale procesului de producție, într-un an. Cei de la Toyota descoperă 1 milion de îmbunătățiri în fiecare an. Este incredibil!".

În final, toți membrii Kaizen Manager Club au fost de acord că cele 7 reguli ale Codului Kaizen îi vor ajuta atât în dezvoltarea personală, cât și în dezvoltarea companiilor pe care le conduc.

Julien Bratu a precizat că proaspătul-lansat Cod Kaizen este un ghid suport pentru Managementul Kaizen Individual al fiecăruia și nu se adresează doar liderilor. Pe lângă lideri și manageri din orice domeniu, a continuat Julien Bratu, Codul Kaizen poate fi aplicat, pe durata întregii vieți, de către: sportivi, artiști, școlari, liceeni și studenți, sau oricine care dorește să facă performanță.

Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel