ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de ploi abundente, pericol de inundații

UPDATE: COD ROŞU de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, o reactualizare a avertizării hidrologice, instituind un Cod roșu, începând cu orele 22,00, până vineri, la orele 18,00, pentru județele Covasna, Harghita, Bacău, Neamț, dar și  pentru Vrancea și Suceava.  

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri cu 20-50 cm ale COTELOR DE PERICOL pe afluenţii Trotuşului aferenţi sectorului aval confluenţă Uz- amonte Oneşti, judeţele Bacău și Covasna.

COD GALBEN

Administratia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele ore. Astfel, în intervalul 02 iunie, ora 13,00  – 03 iunie, ora 21,00,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat va cădea grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15...20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU de ploi abundente

În intervalul 02 iunie, ora 16,00  – 03 iunie, ora 18,00,  în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80...100 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel