Alertă la Bâlea Lac. 25 de turiști au rămas blocați. Salvamontiștii intervin la fața locului

Alertă la Bâlea Lac. 25 de turiști au rămas blocați / Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu
Alertă la Bâlea Lac. 25 de turiști au rămas blocați / Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

O intervenție de amploare are loc la Bâlea Lac. 25 de turiști au rămas blocați.

Salvamontiştii din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu intervin, vineri seară, pentru recuperarea a 25 de turişti din Valea Bâlii, în Munţii Făgăraş. La altitudini mari este un strat consistent de zăpadă.

"Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Balii. Aceștia erau echipați corespunzător dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari și venirea nopții aceștia au solicitat sprijin.

A intervenit echipa de permanență de la Bâlea Lac. Intervenția este în desfășurare, din fericire niciunul dintre turiști nu are nevoie de îngrijiri medicale. Dorim sa atragem atenția asupra faptului că la altitudini de peste 1800 m este prezent un strat consistent de zăpadă", a transmis Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook.

ANM a anunțat zonele în care va ninge în acest weekend. ”Să fim pregătiți pentru ce înseamnă o iarnă normală în România”

Gabriela Băncilă (ANM) a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

„Sperăm ca ninsorile din Capitală să se lase așteptate. Este adevărat că există soluții ale unor modele numerice care zilele trecute promiteau precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în partea de sud a țării, însă, în mod concret, o analiză a celor mai recente date pe care le avem la dispoziție indică faptul că probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare este mai mare în partea de nord a Carpaților Orientali, mâine noapte, când și în zona limitrofă, zona mai joasă de relief a acestora, adică partea de nord a Moldovei, nu este exclus ca nici în zona depresionară a Maramureșului, să își facă apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare”, a spus, joi, Gabriela Băncilă.

„Mai precis, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare pentru că în tot acest interval, și prin asta înțeleg sfârșitul de săptămână și începutul săptămânii următoare, sisteme noroase succesive asociate unor cicloni mediteraneeni care vor traversa țara noastră concomitent cu pătrunderea unei mase de aer mai rece dinspre nordul continentului, iar această pătrundere de aer rece se va resimți în special în zona Moldovei, zonă în care este cel mai probabil ca la începutul săptămânii următoare să asistăm la apariția acestor precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase de relief. Cred că trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce înseamnă o iarnă normală în România. Pentru că o iarnă normală în România înseamnă și perioade cu ger, și perioadă cu ninsori, ninsori asociate cu vânt, adică viscol, o iarnă normală în România înseamnă și perioade în care să avem pătrunderi de aer mai cald după ce în prealabil a existat o masă de aer rece staționară și deci apariția poleiului.

Cu alte cuvinte, aceste elemente, și anume viscolul, perioadele cu vreme geroasă și alte fenomene specifice sezonului rece în zona României, raportând unele caracteristici climatice, sunt fenomene cât se poate de normale pentru care trebuie să fim pregătiți”, a spus, la Antena 3 CNN, Gabriela Băncilă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel