Alertă în Botoșani. Șase mistreți au fost găsiți morți pe malul stâng al Prutului

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au intrat în alertă după ce şase porci mistreţi au fost găsiţi morţi pe malul stâng al Prutului, a declarat vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, cele şase cadavre au fost găsite pe malul stâng al Prutului, pe raza localităţii Lipcani din Republica Moldova, în dreptul localităţii Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani.

"Pe data de 28 mai, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră ne-a anunţat că în localitatea Lipcani, pe malul râului Prut, au fost identificate şase cadavre de mistreţi. Autorităţile din Moldova au confirmat faptul că rezultatele sunt pozitive la pestă porcină africană. Focarul nu este la noi, dar zona infectată de opt kilometri şi cinci kilometri zonă tampon cuprinde teritoriul românesc. Astfel, sunt incluse în această zonă patru UAT-uri, respectiv Rădăuţi Prut, Păltiniş, Viişoara şi Coţuşca", a afirmat Airimiţoaie.

Directorul adjunct al DSVSA a precizat că, în cel mult şapte zile, vor fi inventariate toate animalele din gospodăriile populaţiei din zonele infectată. De asemenea, populaţia va fi informată cu privire la regulile care trebuie respectate pentru limitarea introducerii bolii în gospodării.

De la începutul anului, pe raza judeţului Botoşani au fost înregistrate zeci de cazuri de porci mistreţi morţi ca urmare a infestării cu pestă porcină africană. De asemenea, în comuna Pomârla au fost înregistrate patru decese la porci domestici.

Vezi și: Crescătorii de porci din Ungaria sunt îngrijoraţi de pesta porcină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel