Alertă DSVSA: Patru milioane de ouă contaminate

Bogdan Cotigă / 09 ian 2019 / 21:08 Salveaza PDF Comentarii
oua
Descriere foto: oua

Peste patru milioane de ouă contaminate cu o substanţă interzisă au fost descoperite într-o fermă din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Descoperirea a fost făcută în luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au ajuns rezultatele de laborator. Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Teleorman, ouăle sunt contaminate cu 'Fipronil', o substanţă interzisă în Uniunea Europeană. 'Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse', se arată în comunicatul DSVSA Teleorman.

Nu se știe dacă au fost puse în vânzare


Şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au deschis o anchetă în acest caz. Aceştia încearcă să afle cum a ajuns insecticidul în ouă. Potrivit specialiştilor, Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte. Deocamdată nu se ştie dacă vreun ou din locul contaminat a fost pus în vânzare. 

VEZI ȘI:

Pesta porcină. Protest împotriva sacrificării porcilor

Scandalul cireșelor cu pesticide. Șef DSVSA: Recomandare hilarăTe-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81