Pesta porcină. Protest împotriva sacrificării porcilor

Descriere foto:

Localnicii din satul Comănicea, comuna doljeană Secu, protestează împotriva deciziei autorităţii sanitar-veterinare de a sacrifica toţi porcii din localitate, în urma confirmării unui focar de pestă porcină africană.

Directorul DSVSA Dolj, Andrei Butaru, a declarat pentru AGERPRES că în localitate au fost cartografiate circa 100 de suine, iar în cursul zilei de miercuri ar trebui să se finalizeze şi sacrificarea animalelor.

"În satul Comănicea sunt 115 gospodării, însă nu toate deţin animale. Noi am identificat 95 de porci şi astăzi s-a început sacrificarea lor, pentru a evita răspândirea virusului. Sperăm ca până diseară să terminăm procesul de sacrificare a porcilor", a declarat directorul DSVSA Dolj.

Potrivit sursei citate, autorităţile au demarat şi o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum a ajuns virusul în gospodăria din Dolj, având în vedere că localitatea nu se află în apropierea unui focar din alt judeţ.

Locuitorii din Comănicea au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia de sacrificare a tuturor suinelor din sat şi au încercat să împiedice maşinile inspectorilor DSVSA Dolj să ajungă la gospodăriile lor.


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25