Alertă de tsunami în Noua Zeelandă după un cutremur foarte puternic

Un cutremur masiv de 7.4 magnitudine a lovit Insulele Kermadec din Oceanul Pacific, iar autoritățile au lansat un avertisment asupra unui posibil tsunami.

Ministerul Apărării Civile și Gestionarea Situațiilor de Urgență din Noua Zeelandă a emis o avertizare pe plajă, spunând locuitorilor să aștepte curenți neobișnuit de puternici, periculoși și valuri imprevizibile în apropierea țărmului.

Cutremurul a avut loc la ora 9:00 (AEST) în apropiere de regiunea Insulelor Kermadec - aproximativ la jumătatea distanței dintre Auckland și Tonga.

Investigațiile preliminare au sugerat că Noua Zeelandă ar putea evita tsunami-ul, dar sunt îndemnați să aibă grijă de zona de est.

Protecția civilă din NZ a redactat avertismentul inițial la scurt timp după ce a făcut o postare pe Twitter: "Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială este că este puțin probabilă ca cutremurul să provoace un tsunami care va constitui o amenințare pentru NZ".

Centrul de avertizare Tsunami Pacific din Hawaii a emis un avertisment că o amenințare cu tsunami există pentru părți din Pacific situate mai aproape de locul unde a avut loc cutremurul.

Pe baza unor investigații preliminare, liniile de coastă situate într-o rază de 300 km a epicentrului ar putea fi amenințate.

Vezi și: Tsunami în Indonezia. Peste 60 de persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel