Alertă de securitate pe aeroportul din Geneva

Poliția din Geneva a primit informații de la omologii francezi în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE 19:06 Alerta de securitate lansată pe aeroportul din Geneva s-a dovedit a fi una falsă. 

O femeie care dorea să-și oprească soțul să se îmbarce la bordul unui avion pe aeroportul din Geneva a recunoscut că a transmis o amenințare falsă cu bombă, au afirmat procurorii, după ore de securitate sporită care a provocat haos în traficul în zona aeroportului de la granița franco-elvețiană.

Ieri (marți) seară, o femeie a sunat la vama elvețiană de pe aeroportul din Geneva. Ea a afirmat că miercuri o persoană transportând o bombă se va afla în sectorul francez al aeroportului, se precizează în comunicatul biroului procurorului din Geneva.

Știre inițială:

'Investigația va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi... Investigatorii francezi ne vor ține la curent', a spus Guillaume Gentil pentru Reuters.

'Situația de pe aeroport este calmă', a adăugat el.

Poliția din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informații despre o posibilă amenințare și i-a avertizat pe pasageri în privința unor întârzieri.

Publicația Tribune de Geneve relatează că în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au primit o informație pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situației de securitate din Europa și a ultimelor atentate din țările vecine, Franța și Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricționat. În exteriorul aeroportului, chiar și vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit unor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliția din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. 'Ca urmare a informațiilor primite, în curs de verificare, și în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfășurare controale preventive pe durată nedeterminată', menționează poliția din Geneva. Poliția îi roagă pe pasageri 'să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalitățile de înregistrare'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel