Alertă de la meteorologi pentru următoarele zile

Meteorologii anunță o schimbare majoră a vremii în următoarele zile. Dacă marți și miercuri vom mai avea parte de o vreme frumoasă,  începând de joi, țara noastră va intra sub influența unei depresiuni atmosferice meditareene, care ne va influența prin aerul încărcat de umezeală, fapt ce vom avea parte de o situație de convergență.

Vântul va sufla cu putere și vom fi sub influența unei zone anticiclonice cu  presiune atmosferică ridicată, care, în final vor duce la ploi și temperaturi scăzute. 

Citește și: Vremea până pe 20 septembrie. Prognoza meteo pe regiuni- ANM

Astfel, de joi dimineața vor începe ploile care vor fi însoțite de descărcări electrice, mai întăi în zonele de sud-vest, după care acestea vor acoperi întregul teritoriu.  Și pentru vineri ploile vor fi prezente aproape în toată țara, cantitățile căzute în cele două zile putând cumula 40-50 de litri pe metru pătrat, ceea ce înseamnă media multianuală a lunii septembrie. 

De asemenea, temperaturile vor scădea și ele începând de joi mai întâi din Oltenia, cu maxime de 16-17 grade Celsius, cel mult 26 de grade în Dobrogea. Pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, aerul mai rece care se instalează din regiunile intercarpatice va determina o răcire continuă a vremii, astfel că în nordul Moldovei vor  fi maxime de 13-14 grade Celsius, nu mai mult de 25 de grade în Dobrogea. 

Temperaturile scăzute din zonele montane vor ajunge chiar în pragul celor de îngheț, fapt ce nu este exclus să avem primele lapovițe ale sezonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel