Alertă de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români aflați în Bulgaria ori care intenționează să călătorească în această țară că autoritățile au emis o avertizare.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români aflați în Bulgaria ori care intenționează să călătorească în această țară că autoritățile au emis o avertizare de fenomene meteo extreme până joi.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 17-18 martie 2021 a fost emis un cod galben de precipitații, ce anunță ploi și ninsori în regiunile Tărgoviște, Razgrad și Șumen. Precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă.

Alerta de ninsoare și vânt vizează și regiunile Veliko Târnovo și Gabrovo. Aici, condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă. În regiunile Ruse și Silistra se anunță ploi puternice, în timp ce în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune și Sofia vântul va sufla rafale de 20 – 22m/sec.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel