Alertă de avalanşă în Munţii Bucegi şi Făgăraş. Anunțul salvamontiștilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Salvamontiştii avertizează turiștii să evite drumeţiile în masivele Făgăraş şi Bucegi, din cauza riscului ridicat de producere a unor avalanșse.

'Având în vedere ninsorile din ultima perioadă, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov îndeamnă turiştii să evite drumeţiile în masivele Făgăraş şi Bucegi. Avertismentul vine în urma evaluărilor recente care indică un risc de gradul 4 – MARE de avalanşă în aceste zone. În ciuda frumuseţii sale, muntele poate deveni extrem de periculos, mai ales sub impactul condiţiilor meteorologice severe', a avertizat, miercuri seară, Salvamont Braşov.

'Turiştii sunt sfătuiţi să nu subestimeze avertismentele şi să prioritizeze siguranţa, evitând orice activitate în zonele menţionate. Dacă totuşi aveţi planuri de călătorie în zonele montane, verificaţi întotdeauna condiţiile meteo şi riscul de avalanşă şi optaţi pentru trasee montane sigure. De asemenea, este esenţial să vă echipaţi corespunzător şi să aveţi la voi echipamentul necesar pentru siguranţă în caz de avalanşă sau de urgenţă', au precizat salvamontiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel