Alertă alimentară! Roșii pline de pesticide, retrase de pe piață

Alertă alimentară! Roșii pline de pesticide, retrase de pe piață / Foto: Pexels
Alertă alimentară! Roșii pline de pesticide, retrase de pe piață / Foto: Pexels

ANSVSA anunță retragerea de pe piață a unor roșii care depășeau valoarea admisă de pesticide.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), anunță retragerea de pe piață a unor roșii care depășeau valoarea admisă de pesticide.

"Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide ( Clorotalonil, Chlorpirifos) SC FIDAN FRUCT EXPERT SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorotalonil, Chlorpirifos).

Denumire produs: TOMATE PROASPETE

Origine: TURCIA

Lot: 60-19

Produsele au fost comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022. Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 17.12.2021 – 04.01.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Afumați, Șos. Linia de Centura Dreapta, Nr 92, Complex SU Market, Stand A21, Județ Ilfov. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!", se arată într-o informare a ANSVSA.

Tone de PORTOCALE pline de pesticide, vândute românilor de sărbători. Președinte InfoCons: PERICOL! Să fie decontate analizele celor care le-au consumat

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă (Vezi știrea AICI). Portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie - 5 ianuarie, adică chiar de Crăciun și Revelion, atunci când românii cumpără în mod special citrice pentru masa de sărbătoare. Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a vorbit despre acest subiect și a avertizat că persoanele care au consumat aceste portocale sunt în pericol, iar lor ar trebui să le fie decontate analizele medicale pentru a verifica dacă sănătatea le-a fost afectată de aceste produse toxice.

"Discutăm despre recuperarea materială a consumatorilor, dar ar trebui să discutăm și despre starea lor de sănătate și să fie decontate analizele pentru cei care au consumat astfel de produse care sunt toxice, care pot pune în pericol. Să nu uităm că au trecut nici 3 ani de zile de când undeva prin Argeș au murit câțiva copii și era exact aceeași temă, că s-ar putea să se fi întâmplat ceva de la portocale.

În momentul în care discutăm despre produse toxice, produse care ne pun viața în pericol, autoritățile ar trebui să fie mult mai drastice, dar și pe tema recuperării daunelor materiale și morale, și inclusiv a decontării a tot ceea ce înseamnă a tot ceea ce înseamnă serviciu de sănătate pentru consumatorii care au consumat astfel de produse și analize pentru a vedea dacă în urma consumului s-a întâmplat ceva cu sănătatea acestora, mai ales când ne bate la ușă valul 5 al pandemiei.", a declarat Sorin Mierlea la Realitatea Plus. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel