Aleksei Navalnîi, primul interviu din închisoare. Dizidentul e obligat să urmărească filme de propagandă

Aleksei Navalnîi, primul interviu din închisoare. Dizidentul e obligat să urmărească filme de propagandă  /  Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi, primul interviu din închisoare. Dizidentul e obligat să urmărească filme de propagandă / Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, opozantul președintelui rus Vladimir Putin, a acordat primul interviu din închisoare.

Criticul puterii de la Kremlin, Alexey Navalnîi, a acordat primul său interviu din închisoare, comparându-l cu un lagăr de muncă chinez și spunând că este obligat să urmărească opt ore pe zi televiziunea de stat și filme de propagandă.

Dizidentul a declarat pentru The New York Times, într-un interviu publicat miercuri, că zilele de muncă grea în gulagurile sovietice au trecut, dar au fost înlocuite cu ceea ce el a numit „violența psihologică” a spălării creierului și a propagandei. Navalnîi este deținut într-o închisoare de securitate maximă din Pokrov, la 100 km est de Moscova.

„Trebuie să vă imaginați ceva de genul unui lagăr de muncă chinezesc, unde toată lumea mărșăluiește în linie și unde camerele video sunt agățate peste tot. Există un control constant și o cultură a vicleșugului.”, a precizat Navalnîi. Acesta a mai spus că gardienii i-au monitorizat în timp ce urmăreau ore întregi de propagandă de stat, nepermițându-le să citească. În același timp, cei care dormeau era treziți sistematic.

„Mai devreme sau mai târziu, această greșeală va fi remediată, iar Rusia va trece la o cale de dezvoltare democratică, europeană. Pur și simplu pentru că asta vor oamenii”, a mai spus dizidentul. Navalnîi a precizat că nu a fost agresat de niciun coleg de celulă, ba chiar a menționat că se „distrează” făcând mâncare cu aceștia.

În opinia sa, sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană dăunează mai mult populației ruse decât celor aflați la putere, scrie AlJazeera.

Șapte spioni ruși care ar fi pus la cale otrăvirea lui Navalnîi au fost sancționați de Marea Britanie

Marea Britanie a anunțat, vineri, că sancționează șapte persoane despre care susține că sunt spioni ruși suspectați de implicare în otrăvirea cu noviciok a opozantului rus Alexei Navalnîi de anul trecut, relatează Reuters, potrivit digi24.ro.

Anunțul vine la împlinirea unui an de la otrăvirea lui Navalnîi. Guvernul de la Londra a publicat lista cu sancțiuni pentru cei șapte ruși și justificarea pentru care le-au fost înghețate conturile acestora.

Documentul îi enumeră pe Alexei Alexandrov, Vladimir Paniaev, Ivan Vladimirovici Osipov, Vladimir Mihailovici Bogdanov, Kiril Vasiliev, Stanislav Valentinovici Makșakov și Alexei Semenovici Sedov.

„Alexandrov a fost agent în unitatea de criminalistică și a fost prezent la Tomsk, acolo unde a fost otrăvit Navalnîi”, se arată în documentul guvernului britanic (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel