Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin s-a îmbolnăvit în închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit în închisoare, unde ispășește o condamnare de 25 de zile, după apelul lansat pentru organizarea unei manifestații la 12 iunie, la care mii de oameni în mai multe orașe, inclusiv Moscova și Sankt-Petersburg, au protestat împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează portalul Rosbalt.

O ambulanță a fost chemată la închisoarea unde se află Navalnîi, a relatat în weekend agenția de presă TASS.

"Știu că o ambulanță a fost chemată ieri pentru Aleksei, întrucât făcuse febră mare", a declarat duminică avocata sa Olga Mihailova, conform Rosbalt.

Autoritățile ruse nu au făcut niciun fel de comentariu în legătură cu această informație, scriu mass-media moscovite.

Un alt opozant rus, Ilia Iașin, care stă în aceeași închisoare cu Navalnîi, a confirmat că acesta făcuse febră sâmbătă.

"Comunicăm prin grilaj timp de o jumătate de o oră pe zi. Discutăm noutăți, despre campania sa electorală... Vorbim despre cărți. Navalnîi mi-a transmis un nou volum din memoriile lui Korjakov (Aleksandr Korjakov, fosta gardă de corp a primului președinte rus Boris Elțin — n.r.) — interesant. Astăzi nu prea am vorbit. Navalnîi avea temperatura de 38,5. Se învelise cu păturile din celulă", a transmis Iașin apropiaților săi sâmbătă.

Navalnîi ar avea nevoie și de un consult oftalmologic, ochiul drept având încă sechele după o agresiune suferită la sfârșitul lunii aprilie.

El a fost reținut în fața casei sale în timp ce se îndrepta la o manifestație în centrul Moscovei în data de 12 iunie, de Ziua Rusiei. Peste 1.720 de protestatari au fost reținuți în acea zi de forțele de ordine, majoritatea la Sankt-Petersburg și la Moscova, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel