Aleksandr Dughin, primul mesaj după ce fiica i-a fost aruncată în aer în fața ochilor. Bogdan Chirieac: Kievul ar trebui să fie primul interesat

Moartea Dariei Dughina este folosită inclusiv de tatăl său pentru a cere victorie în Ucraina. FSB, într-o anchetă fulger, a anunțat vinovata, căreia pare că i-a știut fiecare pas de la intrarea în Rusia. Dar cea care se presupune a fi ucraineancă a plecat, pe patru roți, așa cum a intrat în țară. Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția că Ucraina ar trebui să fie prima interesată de ancheta morții jurnalistei Daria Dughina. 

Moartea Dariei Dughina face înconjurul lumii. Bomba instalată în mașina tatălui jurnalistei din Federația Rusă ar fi fost declanșată de la distanță și, astfel, nu mai este atât de sigur că vizat ar fi fost tatăl ei, Aleksandr Dughin. FSB a găsit deja vinovata, o tânără ucraineană care ar fi intrat în Rusia împreună cu fiica sa, de 12 ani, în 23 iulie, și ar fi închiriat un apartament în același bloc în care locuia și Daria Dughina. După moartea fiicei lui Aleksandr Dughin, conform FSB, cu aceeași mașină, ucraineanca ar fi plecat din țară cu fiica sa, trecând granița în Estonia. Plăcuțele de înmatriculare ar fi fost schimbate de trei ori pe timpul șederii acesteia în Rusia. Estonia a transmis, prin purtătorul de cuvânt al Poliției și Gărzii de Frontieră, Ragne Keisk, că ”putem împărtăși informații despre persoanele care se deplasează peste graniță doar în cazurile stabilite de lege, iar serviciul special rus care acuză în mass-media că a făcut ceva nu este unul dintre ele. Nu am primit nicio informație sau solicitare oficială din partea autorităților ruse pe acest subiect”, citează g4media

Kievul ar trebui să fie primul interesat de moartea Dariei Dughina

Analistul politic Bogdan Chirieac subliniază că ”oricum ar fi, este o crimă îngrozitoare, pentru că Daria Dughina nu era militar, era civil, cu idei pe care le condamnăm, nu suntem de acord cu ele, dar asta nu înseamnă femeia respectivă trebuia să fie ucisă, cu atât mai mult în acest mod, în fața tatălui său”. ”Este o crimă și nu cred că vom afla curând ce este în spate” a punctat analistul politic, la Antena 3. El a continuat prin a preciza că ”erau informații că ar exista comandouri ucrainene pe teritoriul Rusiei care aruncă în aer depozite de muniție, instalații militare, deci Rusia a atacat Ucraina, Ucraina se apără cu tot ce poate, dar respectând anumite linii roșii. Dacă Putin a ucis copilași, a bombardat școli și spitale, sunt crime de război. Despre Ucraina nu avem informații că ar fi comis așa ceva, cel puțin până acum”. ”Kievul ar trebui să fie primul interesat ca nicio urmă de îndoială să nu planeze asupra crimei” a afirmat Bogdan Chirieac. 

În acest moment, informațiile devin din ce în ce mai confuze cu privire la uciderea Dariei Dughina:

- se cunoaște că aceasta conducea mașina tatălui său când a fost aruncată în aer

- bomba ar fi fost declanșată de la distanță

- prin prisma ultimelor informații transmise de FSB, nu mai este sigur că Aleksandr Dughin ar fi fost ținta. 

Putin denunță o crimă josnică

În timp ce Kievul se apără pe toate căile de acuzațiile de crimă, Vladimir Putin, președintele rus, denunță ”o crimă josnică, plină de cruzime”, care ”a curmat prematur viaţa Dariei Dughina, o persoană strălucitoare şi talentată, dotată cu o inimă cu adevărat rusă”. Putin mai transmite despre Dughina că ”ea a servit poporul şi patria cu sinceritate, ilustrând prin faptele sale ce vrea să însemne o patriotă rusă”. 

Între timp, cu o rapiditate apreciază de unii analiști ca suspectă, FSB a și găsit vinovații. 

Citește aici: Cine a ucis-o pe Daria, fiica lui Aleksandr Dughin. I-a fost publicat numele

Vezi în Galeria foto imagini furnizate de către anchetatorii ruși cu persoana care se presupune că a ucis-o pe Daria Dughina. 

Dughin acuză direct Ucraina că i-a ucis fiica în fața sa

Ferm, filosoful şi ideologul rus Aleksandr Dughin acuză Ucraina că i-a ucis fiica. 

Daria Dughina a fost ucisă într-o explozie ”în faţa ochilor mei” în timp ce ”revenea de la festivalul 'Tradiţia' de lângă Moscova”, îşi începe Aleksandr Dughin mesajul transmis pe canalul de Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev, conform Agerpres. 

”Ea era o frumoasă fată ortodoxă, patrioată, corespondent militar, expertă la posturi centrale şi filosof. Discursurile şi relatările sale au fost mereu profunde, întemeiate şi cumpătate. Niciodată nu a îndemnat la violenţă şi război. Era o stea ascendentă la începutul călătoriei sale”, şi-a descris Dughin fiica în vârstă de 30 de ani, adăugând că ”duşmanii Rusiei au ucis-o josnic, mişeleşte”.

”Dar noi, poporul nostru, nu putem fi răpuşi nici măcar de asemenea lovituri grele. Inimile noastre tânjesc la mai mult decât răzbunare sau pedeapsă. Este prea puţin, nu este calea rusească. Avem nevoie de Victoria noastră. Fiica mea şi-a lăsat viaţa de fecioară pe propriul altar. Deci învingeţi, vă rog!”, şi-a încheiat mesajul Aleksandr Dughin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel