Alegerile prezidențiale, invalidate. Augustin Zegrean: Ar fi trebuit începută urmărirea penală

Alexandru Ichim / 21 oct 2019 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres

Alegerile prezidențiale ar putea fi anulate în cazul în care se dovedește că liste cu semnături de susținere a candidaților ar fi fost completate ilegal. 

Alegerile prezidențiale ar putea fi anulate, susține România TV. Scenariul ar putea fi posibil în cazul în care se găsesc mai multe nereguli, susține fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean. 

”Va veni ziua când algerile vor trebui validate, iar CCR va trebui să declare un învingător. Atunci sigur se va găsi un învins care va face contestație. Și Curtea va trebui să răspundă la această problemă. Și atunci va fi greu”, a precizat Augustin Zegrean la România TV. 

Alegerile prezidențiale ar putea fi nevalidate

 

Întrebat dacă CCR ar putea merge până la nevalidarea alegerilor, Augustin Zegrean a răspuns: 

”Dacă se dovedește că semnăturile celui care a câștigat alegerile erau false, atunci da. Dar avem certitudinea că toți candidații au depus o declarație prin care susțin că toate semnăturile sunt reale. În mod normal ar fi trebuit să se fi început urmărirea penală în cazul în care s-a vorbit mult că multe dintre semnături nu sunt reale. BEC a validat candidaturile, dar nu s-au pronunțat cu privire la semnături”, a mai spus Augustin Zegrean. 

Semnăturile nu au fost încă validate, iar unii dintre candidați ar fi fost acuzați că s-au folosit de nume false pentru a completa listele. Fiecare candidat la alegerile prezidențiale a fost nevoit să depună la Biroul Electoral Central 200.000 de semnături de la români care îl susțin. 

 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23