Alegeri SUA 2016: Cum votează cetățenii americani în România

AMBASADA SUA - NOAPTEA ALEGERILOR 200
AMBASADA SUA - NOAPTEA ALEGERILOR 200

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România recomandă cetăţenilor americani, care nu au trimis buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale până la 20 octombrie, să le transmită în SUA prin intermediul unui serviciu de curierat expres. Totodată oficialii SUA anunță că Ambasada Statelor Unite nu este secție de votare. 

Oficialii americani îi sfătuiesc pe cetățenii cu drept de vot din România să folosească servicii de curierat rapid precum FedEx, UPS sau DHL, sau electronic pentru trimiterea buletinului de vot, dacă acest lucru este permis în statul alegătorului.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România îi încurajează pe toţi cetăţenii americani să îşi exercite dreptul de vot. Alegerile prezidenţiale americane vor avea loc pe 8 noiembrie. (...) Ambasada SUA nu este secţie de votare. Cetăţenii nu pot veni la Ambasadă să voteze, precizează Ambasada SUA.

Ambasada a trimis voturile pe 20 octombrie

"Dacă v-aţi înregistrat pentru a vota şi aţi solicitat un buletin de vot prin corespondenţă înainte de termenul limită pentru înregistrare în statul dumneavoastră, dar nu aţi primit încă buletinul de vot completaţi şi expediaţi un buletin de vot de urgenţă (Federal Write-in Absentee Ballot) pentru a vă asigura că votul dumneavoastră ajunge la biroul electoral până la termenul limită pentru statul respectiv. Dacă buletinul de vot obişnuit soseşte ulterior, completaţi-l şi trimiteţi-l şi pe acela. Buletinul de vot de urgenţă (Federal Write-in Absentee Ballot) va fi luat în considerare la numărarea voturilor doar dacă buletinul dumneavoastră de vot obişnuit nu ajunge la biroul electoral până la termenul limită pentru statul dumneavoastră. Votul dumneavoastră nu va fi numărat de două ori", menţionează Ambasada SUA.

Pentru cei care au ratat termenul de 20 octombrie, la care Ambasada SUA a expediat buletinele de vot, este indicată trimiterea acestuia în SUA prin intermediul unui serviciu de curierat expres, precum FedEx, UPS sau DHL, sau electronic, dacă acest lucru este permis în statul alegătorului. Buletinelor de vot trimise birourilor electorale prin servicii de curierat expres nu li se aplică timbre standard, aşadar alegătorii care folosesc această modalitate trebuie să primească confirmarea livrării pe sau înainte de 8 noiembrie înainte de a plăti şi livra buletinele, explică sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel