UPDATE: ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Prezența la vot la 19,15 era de 51,2%. Prezența la vot la 9,30 - 4,2% la nivel naţional

În primele două ore şi jumătate de la deschiderea secţiilor de votare, în Republica Moldova şi-au exprimat opţiunea electorală 117.693 cetăţeni, a informat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

UPDATE: Ora 19:15: 51.2% (1 429 778) dintre cetatenii moldoveni cu drept de vot s-au prezentat la urne pana la ora 18:30 la alegerile parlamentare din Republica Moldova, arata datele prezentate de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau, citate de Unimedia.

UPDATE: Ora 16:10: 39.21% dintre cetatenii moldoveni cu drept de vot s-au prezentat la urne pana la ora 15:30, rata de participare inregistrata pana la aceasta ora fiind suficienta pentru validarea scrutinului parlamentar de duminica, anunta Unimedia, citand datele furnizate de presedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan. Urmatoarele date privind prezenta la vot vor fi anuntate la ora 19:00.

UPDATE: Rata de participare la alegerile parlamentare de duminică era, la ora 15,30, de 39,21%, a anunţat preşedintele comisiei electorale Centrale, Iurie Ciocan.

În România au votat până la orele 15,00 peste 3.00 de cetățeni moldoveni.

Şeful Comisiei Electorale Centrale a precizat că în listele de bază sunt înregistrați 2 803 120 de alegători, iar pe listele suplimentare 8969 alegători, precizează timpul.md.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a anunţat de asemenea că s-au înregistrat o serie de probleme tehnice la implementarea Registrului electronic al alegătorilor, SIAS „Alegeri". Două sute de computere nu au putut fi conectate din prima încercare la sistem, însă procesul electoral nu a fost periclitat.

Citește și: Alegeri Republica Moldova. Care sunt mizele și unde se poate vota în România

Scrutinul este monitorizat de circa 4.000 de observatori naţionali şi internaţionali. Observatorii internaţionali vor prezenta declaraţia preliminară post-electorală în cadrul unei conferinţe de presă luni, la ora 15.00. Misiunea internaţională de observare a alegerilor cuprinde aproximativ 420 de observatori din 43 de ţări, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel