Urmărește emisiunea live


Alegeri prezidenţiale 2019. 2000 de români au votat deja pentru turul II

2000 de români au votat deja pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Informaţia a fost confirmată şi de AEP. 

"Da, mai mulţi români au trimis buletinele de vot prin corespondenţă pentru turul II. Ele sunt gestionate sub pază de Poşta Română, ca să ne asigurăm că ele pot fi numărate când va fi cazul. Le-am trimis ambele plicuri, pentru turul I şi turul II, pentru a economisi timp. Au avut în plicuri instrucţiunile de folosire, buletinele de vot sunt identice pentru turul I şi turul II la această metodă de vot. Dacă unul dintre plicurile acestea are opţiunea votat pe un competitor electoral care nu a intrat în turul II, se constată că este un vot nul şi nu poate fi luat în considerare la numărarea voturilor pentru turul II.

Cei care au votat prin corespondenţă nu mai au dreptul să meargă la o secţie de votare pentru turul II, pentru că deja şi-au exprimat dreptul la vot. A fost gândită pentru prima dată această procedură, informarea a fost făcută întocmai pentru ca cetăţenii să ştie acest lucru, ori vedem că deja s-a făcut vot anticipat la vot anticipat. Procedura este nouă şi iată că ni se fac surprize. Vom învăţa ca pe viitor lucrurile acestea să fie mai clare şi mai simple pentru ca astfel de anomalii să nu mai existe", a spus Florin Mituleţu, preşedintele AEP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel