ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE - UCRAINA - SONDAJ. Scrutin în vreme de RĂZBOI

Milioane de alegători sunt așteptați la urne, în Ucraina. Își aleg noul Parlament. Se prefigurează unul care să susțină apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. 

Cinci milioane de alegători, absenți

Scrutin are loc într-o atmosferă tensionată. Este umbrit de conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din est. Cinci milioane de alegători, dintre cele 36 de milioane de locuitori, sunt excluşi de la vot pentru că locuiesc fie în Crimeea, anexată în martie de Rusia. Viitorul Parlament are o misiune grea: Ucraina îşi doreşte să meargă alături de Uniunea Europeană şi occident, însă Rusia nu vrea ca fosta republică sovietică să iasă din sfera sa de influenţă.

29 de partide, în cursa pentru un loc în Parlament

Ultimele sondaje de opinie arată că Blocul Poroşenko, formaţiunea actualului preşedinte, conduce în preferinţele alegătorilor, cu 30% din opţiuni. Imediat în preferinţele electoratului se situează "Partidul Radical" al lui Oleg Leaşko, un populist de dreapta care a criticat vehement decizia lui Petro Poroşenko de a le acorda separatiştilor din estul Ucrainei o autonomie sporită. Mesajul anti-Poroşenko ar putea să îi aducă peste 10% din voturi.

Președintele Ucrainei, gest fără precedent. Vizează România- VIDEO

Nu la fel de bine stă în sondaje gruparea fostului premier Iulia Timoşenko. Partidul său ar putea rata intrarea în parlament. Marii perdanţi ai acestor alegeri se anunţă a fi adepţii fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Mulţi dintre ei s-au reorganizat într-o grupare intitulată Blocul Opoziţiei, dar nu sunt cotaţi cu şanse de a ajunge în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel