Alegeri Israel. Netanyahu a intrat în panică: ce țări vestice acuză că vor să-l debarce

Premierul israelian Benjamin Netanyhau acuză guvernele scandinave că au investit milioane de dolari într-o campanie menită să-l alunge de la putere. Ultimele sondaje efectuate în Israel arată că formațiunea de dreapta a lui Netanyahu, Likud, va pierde la scor strâns alegerile parlamentare anticipate din 17 martie.

"Guvernele scandinave au cheltuit milioane de doari cu o campanie pentru alungarea mea de la putere", a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kol Israel, conform thelocal.no.

"Guvernele vestice, dar în special cele scandinave, știu perfect de ce îi preferă pe Bujni și Livni în detrimentul meu", a adăugat el, referindu-se la contracandidații săi.

Într-un interviu separat acordat Rega Radio, Netanyahu ar fi spus că "guvernele străine, în particular cele scandinave, sunt parte a unei campanii globale privind debarcarea mea".

Relațiile Israelului cu Stockholm se derulează într-un climat de acrimonie după ce Suedia a devenit prima țară din Vest care a recunoscut formal statul Palestina.

Fostul ministru de Externe al Suediei, Carl Bildt, a scris pe Twitter: "Bizar că Netanyahu acuză 'Scandinavia' că încearcă să-l debarce. Principala lui problemă este electoratul".

Suedia recunoaște Palestina. Zi istorică în Uniunea Europeană, nervozitate în Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel