EXCLUSIV  Alegeri în Rusia, după ce partidul lui Putin a scăzut în popularitate. Angela Grămadă explică ce sunt ”partidele spoiler” / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Președintele Asociației Experts for Security and Global Affairs, Angela Grămadă, expertă în relații internaționale, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre alegerile din Federația Rusă.

Alegerile pentru Duma de Stat au început pe 17 septembrie și se vor încheia pe 19 septembrie. Angela Grămadă a fost invitată la DC News, unde a vorbit despre alegerile care au loc în Federația Rusă și care se desfășoară pe durata a trei zile:

„O surpriză va fi numărul de mandate pe care îl va obține Rusia Unită, partidul care îl susține pe Vladimir Putin. A scăzut popularitatea acestei formațiuni politice și nu mai e atât de apreciată de cetățeanul rus care a trecut prin multe în ultimii ani și a văzut că unii dintre cei trimiși în Duma de Stat sau numiți în funcții cheie nu mai răspund nevoilor cetățenilor ruși și trebuie să fie schimbați“, a precizat Angela Grămadă.

CITEȘTE ȘI   -  Situație bizară în Rusia. Un candidat electoral s-a trezit în competiție cu două sosii ale sale care au și același nume / FOTO

 

Partide spoiler  

„Nu prea există alternativă, iar pe locul doi, conform sondajelor de opinie, ar ieși Partidul Comuniștilor. Acesta ia în mod constant un anumit procent, la oricare scrutin electoral. Se vorbește în Federația Rusă că oricum, chiar dacă comuniștii sunt constant acolo, sau formațiunea condusă de Vladimir Jirinovski reușește să intre, sunt partide care, de obicei, ajung într-un fel de agreement cu Rusia Unită.

De foarte multe ori, ei oferă voturile necesare pentru anumite legi sau proiecte de acte normative și pentru a vota anumite politici publice necesare pentru Federația Rusă. De aceea, experții le numesc partide spoilere, chiar dacă au procent destul de important în ceea ce privește numărul de alegători care au votat cu ei.

De asemenea, mai sunt o serie de partide mai mici care spun că sunt în opoziție, dar nu sunt în opoziție, ci fac jocul partidului de guvernare și care reușesc doar să depășească bariera de 5%. Influența lor este destul de mică, însă conducerea actuală a Federației Ruse are nevoie de asemenea partide pentru a demonstra faptul că există pluralism de opinie.“, a conchis Angela Grămadă.

Vladimir Putin a intrat în CARANTINĂ. Zeci de persoane din anturajul său, diagnosticate cu COVID-19

Președintele rus Vladimir Putin, într-o conversație telefonică cu președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, a declarat că este obligat să respecte regimul de autoizolare și va participa la evenimente din Dușhanbe online, transmite Interfax.

"Vladimir Putin a spus că deoarece  mai mulți membri ai anturajului său s-au infectat cu Covid-19, ll trebuie să respecte regimul autoizolării pentru o anumită perioadă de timp.", a declarat marți serviciul de presă de la Kremlin.

„Având în vedere acest lucru, președintele rus va participa la sesiunea Consiliului de Securitate Colectivă CSTO programată pentru această săptămână la Dușhanbe, la o reuniune a Consiliului șefilor de stat ai Organizației de Cooperare din Shanghai și la o reuniune comună a șefilor statele membre CSTO și SCO prin videoconferință.", a mai precizat serviciul de presă (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel