Alegeri Franța: Francois Fillon, favorit pentru scrutinul de duminică

alegeri franta
alegeri franta

Fostul premier Francois Fillon este favorit să devină candidatul partidului de centru dreapta pentru funcția de președinte al Franței. Scrutinul decisiv va avea loc la finalul săptămânii. Fillon a atras popularitate datorită unor promisiuni de reducere a locurilor de muncă din sectorul bugetar. 

Duminica viitoare, pe 30 noiembrie se va da lupta decisiva între Francois Fillon și Alain Juppe. Deși a fost favorit în sondaje până în apropierea scrutinului, Juppe trebuie să recupereze 15 puncte procentuale, diferența cu care Fillon s-a impus în primul tur al alegerilor preliminare. 

Una dintre promisiunile care au atras popularitate pentru Francois Fillon este cea referitoare la reducerea cheltuielilor guvernamentale. De asemenea, Fillon a spus că va reduce drastic locurile de muncă din sectorul public. 

Dacă va câștiga alegerile de duminica viitoare, Fillon o va înfrunta pe Marine Le Penn în alegerile de anul viitor. Mai multe voci susțin însă că Fillon poate pierde alegerile în fața lui Le Penn. Conform sondajelor, singurul conservator care o poate învinge pe candidata ultra naționalistă ar fi Alain Juppe, numai că șansele de nominaliazare i-au scăzut considerabil. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel