Alegeri Chișinău. Constantin Codreanu, avertisment despre fraudarea alegerilor

Deputatul român originar din Republica Moldova care candidează la alegerile pentru primăria Chișinău din 20 mai 2018, arată că există neconcordanțe semnificative pe listele electorale.

Constantin Codreanu, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului Unității Naționale (PUN) a postat pe pagina sa de Facebook un avertisment cu titlul „Alegeri curate, nu furate” pentru organizatorii scrutinului din 20 mai 2018, când sunt așteptați la urne peste 600.000 de rezidenți permanenți ai capitalei Republicii Moldova.

17.000 de alegători inexistenți

„Cetățenii Municipului Chișinău au nevoie de un primar legitim, ales democratic de oamenii care merg la vot, și nu de alegeri trucate, de evidențe ale populației care lasă loc de interpretări. Sunt îngrijorat de diferențele de peste 17 mii de alegători în Chișinău care există între datele din Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) și cele din listele electorale”, a explicat Codreanu în postarea sa.

Deputat de Diaspora

Anterior jurnalist la postul în limba română 10TV din Chișinău, Constantin Codreanu (36 ani) a fost cooptat de Partidul Mișcarea Populară (PMP) din România și ales în 2016 deputat în Parlamentul României, unde este președintele comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

„Alegeri curate, nu furate”

„Lucrurile trebuie lămurite, acestea nu pot să rămână în zona gri. Cer autorităților să pună datele în concordanță unele cu altele și cu realitatea. Explicația CEC, cum că cei cu viză de reședință sau de domiciliu expirată se regăsesc în RSA, dar nu se regăsesc în listele electorale, este neconvingătoare. Și RSA, și listele electorale trebuie să folosească aceeași măsură. Cetățenii din Chișinău vor alegeri curate, nu furate”, a avertizat Codreanu prin intermediul paginii sale de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel