Alegere dificilă pentru statele din Parteneriatul Estic: Fie cu UE, fie cu Rusia

Alexandru Ichim / 10 feb 2020 / 20:05 Salveaza PDF Comentarii

Liderii Uniunii Europene pun statele din Parteneriatul Estic în faţa unei "alegeri dure".

Statele din Parteneriatul Estic trebuie să aleagă între UE şi Rusia, a declarat, luni, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, scrie Agerpres. 

"Din nefericire, Bruxelles-ul, prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unei alegeri dure: fie cu Uniunea Europeană, fie cu Rusia. Am obiectat faţă de această abordare încă de când relaţia noastră cu Uniunea Europeană era definită ca parteneriat strategic", a afirmat Kuzmin, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a evocat, în acest sens, Uniunea Economică Eurasiatică. "Considerăm că există un potenţial vizibil de interacţiune constructivă între UE şi Uniunea Economică Eurasiatică", a susţinut ambasadorul.

Deschiderea pentru dialog

 

Abordând relaţia ţării sale cu SUA, el a subliniat deschiderea pentru un "dialog egal şi respectuos reciproc".

"Rusia respectă întotdeauna un principiu invariabil, care a fost acelaşi timp de decenii. Suntem pregătiţi pentru un dialog egal şi respectuos reciproc cu orice preşedinte legitim, Guvern, atât la Washington, cât şi în orice alt stat", a afirmat el.

Totodată, Kuzmin a vorbit despre relaţiile România - Rusia şi îmbunătăţirea acestora "pe baza cooperării pragmatice reciproc avantajoase şi a tradiţiilor de prietenie şi bună vecinătate".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27