Alec Baldwin dat în judecată de către familia unui militar ucis în Afganistan

Sursa Foto YouTube ABC NEWS
Sursa Foto YouTube ABC NEWS

Văduva și surorile unui marin american ucis în Afganistan îl dă în judecată pe actorul Alec Baldwin pentru despăgubiri de cel puțin 25 de milioane de dolari.

Procesul federal a fost intentat vineri în districtul de sud al New York-ului de către familia caporalului Marine Lance Rylee J. McCollum, care era unul dintre cei 13 pușcași de marina uciși de un atentator sinucigaș în afara Aeroportului Internațional Hamid Karzai pe 26 august 2021. Avea 20 de ani.

După moartea lui McCollum, Baldwin a găsit-o pe una dintre surorile Marinei, Roice, pe Instagram și i-a trimis un cec de 5.000 de dolari pentru văduva sa, Jiennah, și nou-născutul ei. Baldwin a spus că cecul a fost ”un tribut adus unui soldat căzut”, potrivit procesului.

Câteva luni mai târziu, în ianuarie 2022, vedeta a avut o discuție publică cu Roice după ce ea a postat o fotografie cu ea, participând la un protest lângă Monumentul Washington, pe 6 ianuarie 2021, înainte de aniversarea unui an de la revolta de la Capitol Hill, potrivit NY Post.

Baldwin a acuzat-o că a participat la revolte și a numit-o ”insurecționistă”

”Ofertele sale aparent binevoitoare s-au transformat într-un coșmar”, pentru familia McCollum, susține procesul.

”Ești aceeași femeie căruia i-am trimis banii pentru soțul surorii tale ucis în din Afganistan?”, a scris la postarea lui Roice pe Instagram de pe contul său, conform plângerii depuse la dosar.

De asemenea, actorul i-ar fi trimis un mesaj direct.

”Când am trimis banii pentru răposatul tău frate, din respect pentru serviciul său pentru această țară, nu știam că ești un insurecționist la revolta din 6 ianuarie”, a scris actorul, potrivit procesului.

”Protestul este perfect legal în țară și deja m-am întâlnit cu FBI. Mulțumesc, să ai o zi bună!", i-a dat replica Roice.

”Nu cred”, a răspuns Baldwin. ”Activitățile dumneavoastră au dus la distrugerea ilegală a proprietății guvernamentale, moartea unui ofițer de aplicare a legii, un atac asupra certificării alegerilor prezidențiale."

El a postat fotografia lui Roice pe contul său de Instagram, care are 2,4 milioane de urmăritori, menționând implicarea ei în protestele din 6 ianuarie 2021, potrivit plângerii.

În 20 de minute de la repostarea fotografiei, Roice a primit ”mesaje ostile, agresive, pline de ură” de la fanii lui Baldwin, susține procesul.

În plus, el a identificat-o greșit pe Jiennah, soția militarului ucis, ca fiind o insurecționistă deși ea nu se afla în DC în acea zi, conform procesului.

Jiennah, Roice și sora ei Cheyenne au primit mesaje de la utilizatorii de Instagram în care le-au asemănat cu naziștii, se arată în plângere. Familia susține că Baldwin nu a făcut nimic pentru a împiedica milioanele săi de fani să le hărțuiască. 

”Conduita lui Baldwin a fost neglijentă și nesăbuită, deoarece ar fi trebuit să știe că a face acuzațiile pe care le-a făcut le-ar cauza reclamanților prejudicii”, se arată în proces.

Acesta este al doilea proces pe care reclamanții - surorile lui McCollum, Roice și Cheyenne, și văduva sa, Jiennah - l-au intentat împotriva lui Baldwin. 

Primul proces a fost respins în luna mai, după ce un judecător din Wyoming a declarat că nu are jurisdicție asupra lui Baldwin, care locuiește în New York.

Membrii familiei au cerut un proces de către juriu și cer despăgubiri de cel puțin 25 de milioane de dolari pentru presupusa violare a vieții private, neglijență în defăimare și provocarea intenționată de suferință emoțională.

Citește și:

Alec Baldwin se aşteaptă ca nicio persoană să nu fie inculpată pentru moartea Halynei Hutchins 

Actorul american Alec Baldwin spune că se aşteaptă ca nicio persoană să nu fie inculpată pentru incidentul mortal produs în timpul filmărilor la pelicula "Rust", transmite Agerpres. El a adăugat că a angajat un detectiv privat pentru a stabili responsabilităţile în acest caz, relatează AFP.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel