ALDE Sibiu: Prioritatea primăriei în plină criză COVID sunt bicicletele

Organizația ALDE Sibiu aduce în discuție o decizie a Primăriei care privește cheltuirea banului public  pe câțiva kilometri  pentru piste de bicicletă la preț de autostradă.

"Am observat de câţiva ani politica impusă de conducerea primăriei Sibiu cetăţenilor privind cheltuirea milioanelor de euro din bani publici pe piste de biciclete. Este drept că şi bicicliştii au nevoie de spaţii de deplasare, dar înverşunarea conducerii primăriei în a cheltui banii pe vopsit marginea drumurilor este ciudată. Asta dacă nu ascunde o mare spălare de fonduri publice. Pentru că numărul de biciclişti este net inferior celor cu maşini. Iar pentru posesorii de maşini Primăria Sibiu nu a investit niciun leu în parcări supraetajate, nici cu a concesionat nimănui un astfel de proiect. A investit şi aici în vopsea şi a spus că a creat parcări, vopsind pe jos şi apoi luând bani grei de la şoferi", se arată într-un comunicat al organiza'iei ALDE Sibiu.

"Ieri însă am primit o ştire care ne-a demonstrat că sifonarea banului public poate merge foarte departe. Primăria Sibiu a făcut un proiect pentru 3,67 km piste de biciclete pe malul Cibinului la un preţ de 3,2 milioane euro pe km!!! Adică acelaşi preţ pe care canadienii îl plătesc pentru un km de autostradă. E drept la noi autostrăzile sunt mult mai scumpe pentru că şi acolo se sifonează bani publici.

Dar să mergi mai departe cu proiecte de piste de biciclete în plină pandemie, când ştii că sectorul medical din oraş va avea nevoie de susţinere pe termen lung denotă dispreţ pentru cetăţeni.

În situaţii de criză prelungită ca aceasta priorităţile se schimbă. Pictatul de piste de biciclete nu mai este o prioritate acum, oricum sunt pustii. Poate mai eficient ar fi folosiţi banii pentru medicină, sprijin pentru sectorul IMM şi alte proiecte de relansare economică locală", se arată în comunicatul organizației ALDE semnat de Ovidiu Gheorghe Tocaciu, liderul organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel