Alcoolul cauzează cancer. STUDIU

Consumul de alcool produce un element chimic dăunător în organism, care poate duce la afectarea genetică permanentă a ADN-ului celulelor stem, crescând riscul dezvoltării cancerului, potrivit unui studiu publicat miercuri. 

Lucrând cu șoareci într-un laborator, oamenii de știință britanici au folosit analiza cromozomilor și secvențierea ADN pentru a examina daunele genetice cauzate de acetaldehidă, un produs chimic nociv produs atunci când organismul procesează alcoolul. 


Constatările lor au oferit mai multe detalii despre modul în care alcoolul crește riscul de a dezvolta 7 tipuri de cancer, inclusiv forme comune cum ar fi cel de sân și cancer intestinal. De asemenea, a arătat modul în care organismul incearcă să se apere de daunele provocate de alcool.

"Unele tipuri de cancer se dezvoltă din cauza deteriorării ADN-ului în celulele stem. În timp ce unele daune au loc din întâmplare, concluziile noastre sugerează că consumul de alcool poate crește riscul acestor daune, a declarat Ketan Patel, profesor la Laboratorul de Cercetări Medicale al Laboratorului de Biologie Moleculară, care a condus studiul.

Agenția Internatională pentru Cercetare a Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătătii clasifică alcoolul că un cancerigen din Grupul 1, citând "dovezi convingătoare" că provoacă cancer la om.

Un studiu publicat în 2011 a constatat că alcoolul este responsabil pentru aproximativ 4% din toate cazurile de cancer din Marea Britanie-echivalând cu aproximativ 12.800 de cazuri pe an, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel