Al Jazeera a difuzat un interviu cu Le Pen, după acuzații de cenzură

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Al Jazeera a difuzat marți un interviu cu liderul Frontului Național, Marine Le Pen, după ce s-a vehiculat că editorii ar fi vrut să-l cenzureze pentru că politicianul francez a atacat Qatarul, care deține postul de televiziune.

Surse din interiorul postului de televiziune citate de buzzfeed.com spun că factorii decizionali ai Al Jazeera au intrat în alertă după ce Marine Le Pen a atacat țara care deține postul de televiziune.

"Trebuie să mergem în moscheele fundamentaliste, trebuie să oprim finanțarea străină a grupurilor islamiste. Trebuie să ne revizuim politica externă și să nu mai întindem covorul roșu în fața țărilor care stipendiază fundamentalismul; țări precum Arabia Saudită și Qatar", a declarat Le Pen în cadrul interviului.

Potrivit unor surse, menționarea Qatarului de către Le Pen a declanșat o reacție imediată la vârful televiziunii. "Întregul interviu cu Marine Le Pen este complet cenzurat", a declarat o sursă. "E vorba, în mare parte, de autocenzură. Jurnaliștii și editorii postului se cenzurează pe sine. Este o zonă în care nu se merge".

"Qatarul e un fel de vacă sfântă, nu ne atingem de el", a spus o sursă.

Al Jazeera a răspuns într-un comunicat că difuzează știri și comentarii despre Qatar și că jurnaliștii s-au grăbit să tragă concluzii.

Două prezențe surpriză la Marșul din Paris. Le Pen, furioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel