Ajutor acordat de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive - Lonea şi Lupeni - în cuantum de 198,830 milioane lei pentru anul 2017.

Din suma totală a ajutorului de stat, 132,226 milioane lei se acordă pentru acoperirea pierderilor producţiei curente pentru produsul huilă energetică livrat de unităţile intrate în proces de închidere definitivă, iar pentru acoperirea costurilor excepţionale suportate de aceste unităţi se acordă ajutor de stat în sumă de 66,604 de milioane lei, informează Executivul într-un comunicat de presă.

Ajutorul de stat pentru 2017 este "o măsură de sprijin care face parte dintr-un plan mai amplu, ce include acordarea de ajutoare de stat şi vizează închiderea minelor necompetitive din cadrul Societăţii Complexului Energetic Hunedoara", arată Guvernul. 

Aceste măsuri de sprijin acoperă perioada 2016-2024, au fost notificate de autorităţile române Comisiei Europene în anul 2016 şi au fost autorizate prin Decizia C (2016) 7719 final din data de 24 noiembrie 2016, precizează Executivul. 

Ministerul Energiei va monitoriza nivelul de acordare al ajutorului de stat astfel încât preţul cărbunelui livrat de unităţile producătoare de cărbune care beneficiază de ajutor să nu fie mai mic decât preţul cărbunelui de o calitate similară provenit din state terţe, mai arată Guvernul. 

Totodată, precizează Executivul, "nerespectarea de către Societatea Complexul Energetic Hunedoara a condiţiilor incluse în Decizia Comisiei Europene, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii ajutorului de stat, va determina aplicarea de către Ministerul Energiei a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutorului de stat". 

Prin urmare, "ajutorul de stat se acordă cu respectarea prevederilor comunitare legale în domeniu, direct aplicabile României, în calitatea sa de stat membru UE", punctează Executivul. 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy