AJOFM Alba: Majoritatea persoanelor angajate, din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile

Peste 68% dintre persoanele încadrate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba în primele opt luni ale anului fac parte din "categoria celor greu sau foarte greu ocupabile", potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

"Ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Alba, în primele opt luni ale anului, au fost încadrate 4.397 de persoane. Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 august 2019, 1.486 au peste 45 de ani, 1.242 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1.152 au între 25 şi 35 de ani, iar 517 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 220 tineri NEET). Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (2.559), numărul femeilor fiind de 1.838. În funcţie de rezidenţă, 2.038 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 2.359 persoane sunt din mediul rural", menţionează sursa citată.

AJOFM precizează că cele mai multe persoane, respectiv 1.534, au studii gimnaziale, pe locul secund fiind cei cu studii liceale, respectiv 1.250. Urmează cei cu studii profesionale - 1.234, numărul celor cu studii universitare fiind de 379.

"Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Alba în primele opt luni ale acestui an, 3.005 (68,35%) persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", se arată în comunicat.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

În primele opt luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat în Alba de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 9.068 persoane.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy