Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) protestează vehement faţă de hotărârile luate astăzi în Parlamentul României prin care au fost adoptate atât Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, cât şi Legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.
În acest moment de restrângeri bugetare, atât în sectorul public, cât şi în cel privat din Romania, AID consideră că hotărârile luate azi sunt un gest de sfidare a cetăţenilor României.
"Considerăm normal ca pensiile membrilor Parlamentului să fie calculate la fel ca pensiile tuturor românilor, căci toate fiinţele umane sunt egale în demnitate și în drepturi. Asistăm astăzi la o sfidare a drepturilor omului şi la un act de discriminare.
AID este organizaţia care consideră Parlamentul instituţia supremă în arhitectura democraţiei statului român şi a fost şi va fi alături de Parlament pentru a îi întări autoritatea şi rolul în raport cu Guvernul şi celelalte instituţii, astfel încât interesele cetăţenilor să fie cât mai bine reprezentate.
Dar astfel de decizii pun în pericol un întreg demers comun de credibilizare a instituţiei Parlamentarului şi a rolului acestuia, fiind de natură să trezească în rândul cetăţenilor, care le-au încredinţat votul parlamentarilor, pentru un mandat, două sau trei, resentimente şi furie justificate", transmit reprezentanții AID.
[citeste si]
De asemenea, AID atrage atenţia şi asupra unui alt proiect de lege care priveşte pensiile aleşilor locali. Încă din 10 noiembrie, legea a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi urmează să ajungă la vot final, în Senat, camera decizională în acest caz. Şi această lege pare că va avea aceeaşi "soartă": în detrimentul şi spre sfidarea cetăţenilor României, în condiţiile în care pensia medie în România este de 890 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu