Ai cumpărat pizza? Atenție: Metro retrage produsul

Foto Pexels
Foto Pexels

Metro retrage o pizza. De asemenea, un lot de piept și oase de pui cu salmonella este retras de pe piață.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că SC Anerol Fresh Srl Oradea a început retragerea de la vânzare și de la client a unui lot de piept pui file, care expira pe 10 februarie, și a unui lot de oase de pui, cu aceeași dată a expirării, din cauza prezenței de salmonella enteritidis.

„În cazul în care ați cumpărat produsele respective între data de 05.02.2022 și 10.02.2022, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele menționate în tabelul de mai jos împreună cu bonul fiscal care face dovadă achiziției, urmând să primiți contravaloarea acestuia”, se arată pe site-ul ANSVSA. Este vorba despre magazine din Oradea, Focșani, Galați și Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, Dr. Oetker RO SRL a notificat Metro Cash & Carry România să înceapă retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului pizza Ristorante Prosciutto 330 grame, cu valabilitate până în septembrie 2022, deoarece există un risc scăzut de contaminare cu un „corp metalic”.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 05.03.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, transmite ANSVSA.

ANSVSA: În 2021, avem sute de tone de alimente contaminate retrase de pe piaţă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras şi distrus de pe piaţă, în ultimele luni, sute de tone de alimente contaminate, în 2021 înregistrându-se o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, fie că vorbim de carne de pasăre cu salmonella, fructe şi legume cu pesticide sau îngheţată şi peşte cu listeria.

„În 2021, am avut o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, pe anumite segmente, şi sute de tone de produse alimentare contaminate retrase de pe piaţă. Îngrijorarea numărul 1 a serviciilor veterinare din România este contaminarea cu salmonella şi în special cu cele două serotipuri: salmonella enteritidis şi salmonella typhimorium. Sunt peste 1.000 de serotipuri de salmonella, dar acestea două sunt extrem de periculoase, provoacă toxiinfecţii alimentare destul de grave, iar după examenele de detecţie am constatat apariţia celor două tulpini extrem de virulente. De aici îngrijorarea noastră. Încă din luna august am făcut o analiză pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) şi am constatat o creştere faţă de 2020 pe alertele cu salmonella. Începând cu luna octombrie am demarat un plan naţional care să vizeze controlul cărnii de pasăre în special provenienţă Polonia, unde creşterea alertelor a fost de peste 40%, dar au mai fost şi din alte state membre, precum Ungaria. Din luna octombrie constatăm zilnic apariţia de probe neconforme de salmonella, care se retrag automat de pe piaţă", a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel