Agresorul din Nana, recidivist. A distrus urnele de vot și a furat fier vechi

Agresorul bătrânei din comuna Nana, Ștefan Fileață, este recidivist. El are două dosare penale, iar astăzi i-a fost deschis un al treilea. 

Agresorul bătrânei din Nana a distrus, la alegerile locale din anul 2012, urnele de vot. Ștefan Fileață era candidat la funcția de primar al comunei Curcani, potrivit presei locale. Atunci a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 

VEZI și: Prima reacție a Elenei Udrea, după incidentul de la Nana. "Manipularea unor securiști" 

La începutul acestui an un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu amintea, din nou, de numele lui Fileață: 

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 19.01.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii: Fileaţă Ştefan pentru săvârşirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de furt calificat (...). S-a reţinut că, în data de 18.01.2014, inculpatul Fileaţă Ştefan, în urma unei înţelegeri prealabile avute cu inculpatul P..., şi ajutat de acesta, a sustras cantitatea de 41280 kg fier, pe care a transportat-o cu două autoutilitare, depistate în trafic de organele de poliţie. (...) Prin activitatea infracţională a celor doi s-a cauzat un prejudiciu părţii vătămate în cuantum de 35088 lei. Procurorii au înaintat instanţei de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor, aflaţi în stare de reţinere. Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea pronunţată la data de 19.01.2014, a admis propunerea magistraţilor procurori şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Fileaţă Ştefan, pe o perioadă de 29 zile (...). În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie". 

Joi, pe numele lui Fileață a fost deschis un dosar penal sub acuzaţia de lovire şi alte violenţe, dar şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, urmând ca acesta să fie reţinut şi dus la arestare în faţa judecătorilor de la Judecatoria Olteniţa. În fața jurnalistului de la Antena 3, Fileață spune că-i pare rău, dar fuge după ce reporterul îl întreabă de ce l-a agresat pe operatorul său. 

Vezi și: Bătrâna agresată din Nana, mărturii în lacrimi. "Nu îmi vând pământul. E de la părinții mei. Eu nu vreau milă de la nimeni"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel