Salvini: ”Băieţii lui tata din PD”. Agresiune atletă de culoare

Agresorii atletei italiene de origine nigeriană Daisy Osakue au fost nişte tineri neisprăviţi care au aruncat cu ouă în mai multe persoane la întâmplare, au anunţat autorităţile italiene după finalizarea anchetei în acest caz.

Astfel, autoritățile italiene au infirmat teza unui atac cu motivaţii rasiste, informează vineri AFP. În urma anunţării acestei concluzii, partidul Liga (de extremă dreapta), aflat la guvernare, a criticat vehement 'alerta rasistă' inventată de stânga.

Difuzarea, luni, a fotografiei cu chipul tumefiat al aruncătoarei de disc în vârstă de 22 de ani, născută în Italia din părinţi de origine nigeriană, a provocat un val de indignare. Ea a fost lovită de un ou lansat dintr-o maşină în apropiere de Torino. Agresorii au fost reţinuţi joi seară, ei fiind trei tineri în vârstă de 19 ani care au aruncat cu ouă şi în direcţia altor persoane alese la întâmplare. Unul dintre ei, Federico De Pascali, fiul unui consilier municipal membru al Partidului Democrat (PD - de stânga), a recunoscut într-o declaraţie acordată cotidianului La Stampa că au vrut doar să se distreze şi că fapta lor nu are de-a face cu rasismul.

Băieţii lui tata din PD

'Acum aştept scuze', a reacţionat Matteo Salvini, liderul partidului Liga şi ministru de interne, care este acuzat că alimentează xenofobia. 'Vorbeau despre alertă rasistă, când de fapt erau doar trei idioţi, băieţii lui tata din PD', a spus el.

La rândul său, ministrul de finanţe, Lorenzo Fontana, membru tot al partidului Liga, a mers chiar mai departe şi a cerut abolirea unei legi adoptate în anul 1993, ce sancţionează discriminarea, violenţele rasiste şi propaganda fascistă, dar despre care el afirmă că a fost folosită în ultimii ani 'de către mondialişti pentru a prezenta drept antifascism rasismul lor anti-italian'.

Împotriva imigraţiei ilegale

Totuşi, incidentele cu conotaţii rasiste sunt reale în Italia, ţară unde au debarcat în ultimii ani sute de mii de migranţi africani, ceea ce a contribuit la scăderea popularităţii partidelor tradiţionale, iar în urma alegerilor din luna martie partidele Liga şi Mişcarea 5 Stele, care au pledat împotriva imigraţiei ilegale, au reuşit să formeze o majoritate.

Începând din luna iunie, presa a relatat despre circa 30 de cazuri de violenţe sau atacuri cu focuri de armă - dintre care două mortale - împotriva migranţilor africani sau maghrebieni. O manifestaţie este programată pentru vineri după-amiază la Napoli, unde un imigrant ilegal senegalez, devenit comerciant ambulant, a fost rănit joi la picior după ce asupra lui s-a tras cu pistolul de pe un scuter. Între timp, atleta Daisy Osakue s-a refăcut în urma leziunilor suferite la un ochi şi va participa la campionatele europene săptămâna viitoare la Berlin.

Vezi și: Salvini, reacție imediată. Atletă de culoare, agresată


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel