Salvini, reacție imediată. Atletă de culoare, agresată

Matteo Salvini a luat atitudine în faţa detractorilor săi, care îl acuză că alimentează un climat de intoleranţă.

O agresiune comisă asupra unei tinere atlete italience de culoare l-a determinat luni pe ministrul de interne Matteo Salvini să ia atitudine în faţa detractorilor săi, care îl acuză că alimentează un climat de intoleranţă într-o ţară confruntată cu o serie de incidente cu conotaţie rasistă, relatează AFP şi Reuters.

Daisy Osakue, aruncătoare de disc în vârstă de 22 de ani născută în Italia din părinţi de origine nigeriană, a fost lovită la un ochi de un ou lansat în direcţia ei dintr-o maşină, duminică seara, într-un oraş din nordul Italiei. 'Orice agresiune va fi pedepsită şi condamnată, voi fi mereu de partea celor care sunt victime ale violenţelor', a declarat Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga.

Să nu vorbim prostii!

'Desigur, imigraţia în masă permisă de stânga pe parcursul ultimilor ani nu a ajutat, de aceea sunt preocupat de oprirea traficanţilor şi a migranţilor clandestini', a continuat el. 'Alertă de rasism în Italia? Să nu vorbim prostii!', a adăugat ministrul de interne şi vicepremier italian, urându-i totodată tinerei atlete refacere rapidă.

'Am căzut la pământ şi am simţit lichidul, am fost îngrozită la ideea că ar fi putut fi acid', a relatat Daisy Osakue pe canalul Sky TG24. În urma incidentului, tânăra a suferit leziuni la corneea ochiului stâng, dar luni a ieşit din spital şi speră să poată participa la campionatele europene de săptămâna viitoare de la Berlin.

Weekendul a fost marcat deja de o altă agresiune soldată cu moartea unui marocan de 43 de ani, urmărit cu maşina de italieni care îl bănuiau că e hoţ, într-un orăşel la sud de Roma.

Vezi și: Salvini, mesaj cotroversat despre un român, în urmă cu scurt timp


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28