Urmărește emisiunea live


Salvini, reacție imediată. Atletă de culoare, agresată

Matteo Salvini a luat atitudine în faţa detractorilor săi, care îl acuză că alimentează un climat de intoleranţă.

O agresiune comisă asupra unei tinere atlete italience de culoare l-a determinat luni pe ministrul de interne Matteo Salvini să ia atitudine în faţa detractorilor săi, care îl acuză că alimentează un climat de intoleranţă într-o ţară confruntată cu o serie de incidente cu conotaţie rasistă, relatează AFP şi Reuters.

Daisy Osakue, aruncătoare de disc în vârstă de 22 de ani născută în Italia din părinţi de origine nigeriană, a fost lovită la un ochi de un ou lansat în direcţia ei dintr-o maşină, duminică seara, într-un oraş din nordul Italiei. 'Orice agresiune va fi pedepsită şi condamnată, voi fi mereu de partea celor care sunt victime ale violenţelor', a declarat Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga.

Să nu vorbim prostii!

'Desigur, imigraţia în masă permisă de stânga pe parcursul ultimilor ani nu a ajutat, de aceea sunt preocupat de oprirea traficanţilor şi a migranţilor clandestini', a continuat el. 'Alertă de rasism în Italia? Să nu vorbim prostii!', a adăugat ministrul de interne şi vicepremier italian, urându-i totodată tinerei atlete refacere rapidă.

'Am căzut la pământ şi am simţit lichidul, am fost îngrozită la ideea că ar fi putut fi acid', a relatat Daisy Osakue pe canalul Sky TG24. În urma incidentului, tânăra a suferit leziuni la corneea ochiului stâng, dar luni a ieşit din spital şi speră să poată participa la campionatele europene de săptămâna viitoare de la Berlin.

Weekendul a fost marcat deja de o altă agresiune soldată cu moartea unui marocan de 43 de ani, urmărit cu maşina de italieni care îl bănuiau că e hoţ, într-un orăşel la sud de Roma.

Vezi și: Salvini, mesaj cotroversat despre un român, în urmă cu scurt timp


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel