EXCLUSIV  Agenția Europeană a Medicamentului. Mircea Diaconu: Ne reprezintă niște oameni care înghit tot

Oraşul în care va fi mutat sediul Agenţiei Europene a Medicamentului după Brexit va fi Amsterdam. Bucureștiul a ieșit luni din cursă.

 

Europarlamentarul Mircea Diaconu nu se aștepta ca România să găzduiască sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). Motivul? Țara noastră a fost reprezentată în Consiliu de către ”oameni slabi”, ne-a declarat acesta.

”Eram foarte sigur că așa va fi. Nu aveam nicio speranță, din păcate. Iar jocul la vârf, pentru că în negocierile Consiliului, pentru că acolo se întâmplă lucrurile cele mai importante, din păcate oamenii care ne reprezintă în Consiliu sunt niște oameni slabi. Au fost, cel puțin de când sunt eu aici și știu, câteva oportunități de negociere serioasă, adică sigur, facem asta, trebuie să avem și noi niște doleanțe și tratați-ne, vă rugăm frumos, ca pe niște egali, așa cum tratatele spun că nu trebuie să fie nicio discriminare între state și uitați lista noastră de discriminări, că nu e singura, și Schengenul și MCV-ul. Din păcate, așa ne comportăm și așa primim.”, ne-a spus europarlamentarul.

”Niște oameni care înghit tot ce ni se pune în față”

”Așa ne-am comportat până acum și dacă într-un grup deja ți-ai făcut un fel de renume, cam ăla rămâne. Din păcate, România a înghițit pe traseu tot felul de discriminări sau umilințe. Le-a primit și le-a acceptat, repet, prin dicidenții săi, pentru că nu deputații din Parlamentul European au vreun cuvânt de spus în acest gen de probleme. În schimb toată lumea s-a activat, s-au făcut schimbări comune, lucruri de tipul acesta, mă rog, cine era atent dintre cei care decid, ați înțeles foarte bine că sunt inutile.”, a adăugat Mircea Diaconu.

În încheiere, europarlamentarul și-a exprimat regretul față de acest eșec al României. 

”Evident, îmi pare foarte rău și sufăr o dată în plus că nu sunt niște oameni puternici, care să pună problemele corect și cu tratatele în mână. Ne reprezintă niște oameni care înghit tot ce ni se pune în față.”, a mai declarat europarlamentarul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel