Agenția Europeană a Medicamentului în Amsterdam. Italia CONTESTĂ

Italia contestă decizie UE de a muta la Amsterdam Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). 

Anunțul a fost făcut de Beppe Sala, primarul centrului financiar Milano, oraş clasat pe locul doi în cursa pentru relocarea EMA, transmite Reuters.

Beppe Sala a declarat la un post de radio că a discutat problema cu premierul Paolo Gentiloni.

”I-am spus: Ascultă, este timpul să trecem la ofensivă... fără îndoială că asta se va întâmpla - contestaţia va fi depusă astăzi”, a afirmat Sala.

Olanda oferă un sediu temporar

Anunţul vine la o zi după ce Guvernul olandez a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului va fi găzduită într-un sediu temporar după ce va fi mutată din Londra (clădirea ”Spark” din vestul Amsterdamului), înaintea finalizării noii clădiri care va găzdui din 2020 sediul EMA în partea de sud a oraşului olandez.

Nemulțumiri la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului

Şeful Agenţiei Europene a Medicamentului a declarat luni că sediul temporar din Amsterdam, folosit în timp ce este construită facilitatea permanentă, ”nu este optim”, dar este cel mai bun posibil în condiţiile date. Guido Rasi a explicat că EMA nu are altă opţiune decât să accepte sediul temporar din Amsterdam, al cărui spaţiu este la jumătate faţă de cel din Londra, deoarece se grăbeşte să se mute înaintea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în martie 2019.

Oficialii de la Bruxelles sunt sceptici în legătură cu şansele Italiei de a redeschide dezbaterea privind găzduirea EMA.

”Decizia a fost luată, dezbaterea s-a încheiat. Înţelegem că există o anumită discuţie, dar nu cred că este de prea mare folos”, a declarat purtărorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel