Urmărește emisiunea live


Africa de Sud, stare de catastrofă naturală, secetă istorică

Autorităţile din Africa de Sud au decretat marţi stare de catastrofă naturală în întreaga ţară din cauza secetei istorice .

Autorităţile din Africa de Sud au decretat marţi stare de catastrofă naturală în întreaga ţară din cauza secetei istorice care afectează de mai multe luni Cape Town, aglomerare urbană ameninţată cu întreruperea aprovizionării cu apă potabilă, transmite France Presse.

Această decizie, publicată în monitorul oficial, a fost luată după 'o reevaluare a amplorii şi gravităţii secetei actuale şi încredinţează acum guvernului gestionarea crizei. Sub autoritatea executivului, toate instituţiile statului sunt mandatate să pună în aplicare 'planurile de urgenţă, măsuri imediate de ajutor şi de construcţie' necesare, conform textului deciziei ce a fost semnat de directorul Centrului naţional de gestiune a situaţiilor de urgenţă, Mmaphaka Tau.

[citeste si]

Oraşul Cape Town, cea de-a doua aglomerare urbană ca mărime din Africa de Sud, este afectat de o secetă gravă de aproape un secol. Rezervele de apă sunt la un nivel minim.

Pentru a economisi apa, celor aproximativ 4 milioane de locuitori din Cape Town li s-a solicitat să nu consume mai mult de 50 de litri de apă pe zi, de persoană - echivalentul unui duş de trei minute. Autorităţile au ameninţat cu amenzi pentru cei care nu vor respecta această măsură, însă deocamdată nu au fost aplicate sancţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel