AFM a anunțat perioada când se pot depune cererile de finanţare în Programul 'Fabrici de reciclare'

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Prima rundă de atragere de fonduri în cadrul programului 'Fabrici de reciclare', finanţat din PNRR, se va desfășura în perioada 14 iunie - 13 septembrie 2024, în limita bugetului maxim eligibil prealocat, a transmis Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Conform unui comunicat, cererile de finanţare în cadrul acestui program se vor putea depune prin intermediul aplicaţiei informatice disponibile la link-ul https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home, începând din data de 14 iunie, ora 10:00, şi până pe data de 13 septembrie 2024, ora 23:59.

'Prin intermediul acestei măsuri vor fi sprijinite activităţi specifice pentru construirea de instalaţii de reciclare a deşeurilor colectate separat pentru a reduce impactul deşeurilor asupra mediului şi a populaţiei, pentru a reduce consumul de resurse în vederea promovării dezvoltării economice durabile în toate regiunile şi pentru a atinge obiectivele de reciclare din pachetul privind economia circulară şi în conformitate cu Planul naţional de gestionare a deşeurilor/planurile judeţene de gestionare a deşeurilor şi cu Planul de gestionare a deşeurilor din Municipiul Bucureşti', potrivit sursei citate.

La începutul lunii aprilie, ministrul Mircea Fechet a declarat, la Târgu Mureş, faptul că 'în curând va fi deschis apelul de proiecte pentru construirea de fabrici de reciclare, un program de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de 220 de milioane de euro'. Proiectele depuse şi acceptate pot avea parte de finanţări de până la 8 milioane de euro.

'Ghidul de finanţare a parcurs procesul de transparentizare, a fost trimis către Monitorul Oficial. Probabil, în viitoarele săptămâni vom avea deja primele proiecte, primele cereri de finanţare depuse la Administraţia Fondului de Mediu pentru acest program, pe care noi îl numim 'Fabrici de reciclare' şi unde finanţăm, dacă citez bine din memorie, o valoare maximă de 8 milioane de euro pentru fiecare astfel de investiţie', a susţinut Fechet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel