Aeroport "Transilvania" Târgu Mureș. Proiect aprobat

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat un proiect de dezvoltare a infrastructurii aeriene a Aeroportului "Transilvania" Târgu Mureş pe termen lung, evaluat la suma de 787 milioane de lei, care vizează îndeplinirea a peste 20 de obiective în următorii 50 de ani.

"Consilierii judeţeni au aprobat cel mai complex şi ambiţios plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung a Aeroportului Transilvania, din cele patru propuse prin Studiul de prefezabilitate pentru modernizarea aeroportului.

Este vorba despre dezvoltarea aeroportului la nord şi sud de pista de decolare/aterizare şi pe terenuri adiacente limitei de proprietate actuale, scenariu care include toate cele 26 obiective din tema de proiectare, printre care extinderea pistei de decolare aterizare la 2500 metri. Valoarea totală a investiţiilor a fost evaluată la 784 milioane lei", a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, şi directorul Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Peti Andras, au prezentat recent un studiu de prefezabilitate a dezvoltării infrastructurii aeriene, care reprezintă baza tehnică a strategiei pentru următorii 50 de ani.

Strategie, obiective

Strategia cuprinde două variante de lucru şi are ca scop creşterea capacităţii operaţionale şi de procesare, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a pasagerilor. Pe de altă parte se urmăreşte dezvoltarea de noi facilităţi şi de noi servicii oferite clienţilor Aeroportului.

Astfel, în perioada următoare, în baza acestui document vor fi întocmite patru studii de fezabilitate care vizează extinderea pistei de la 2.000 la 2.200 de metri, extinderea platformei de parcare a aeronavelor, extinderea terminalului de pasageri sau crearea unei infrastructuri noi, facilitarea accesului aviaţiei generale şi a aviaţiei bussiness şi deservirea serviciilor medicale de urgenţă, prin construirea unui hangar etc.

Primele trei obiective sunt incluse şi în Master Planul General de Transport al României, finanţarea acestora fiind posibilă prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel