Aeroportul Galați-Brăila, în bugetul pe 2023

Investiția la Aeroportul Galați-Brăila se află  în bugetul pe 2023, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"Galațiul și Brăila vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului și pentru pregătirea studiilor asociate.

Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care dă încredere gălățenilor și brăilenilor că aeroportul se va realiza.

Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și care este pe lista de investiții majore.

Și mai arată ceva - seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al gălățenilor și brăilenilor să devină realitate.

Astfel, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiții, care a devenit o prioritate pentru cele două comunități.

Mulțumesc în mod deosebit parlamentarilor social-democrați din Galați și Brăila care au susținut acest amendament la legea bugetului", a precizat președintele Consiliului Județean.

„A fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate (SF), necesare pentru Aeroportul Internațional Galați – Brăila, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”,  declara liderul CJ, Costel Fotea.

Vezi și: Costel Fotea: 264 milioane de lei pentru modernizarea porturilor Galați-Brăila

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel