Aeroport Dubai: Investiție de 35,7 miliarde de dolari

Emiratul Dubai intenţionează să cheltuie 35,7 miliarde de dolari pentru a construi un al doilea aeroport, Al Maktoum International. Alături de el va fi construit şi un centru logistic în sudul oraşului, iar o parte semnificativă din finanţarea proiectului se va face pe bază de datorii.

Potrivit surselor, investiţiile vor fi făcute în următorii 12 ani în Dubai World Central şi facilităţile asociate, inclusiv aeroportul Al Maktoum International. Planurile de cheltuieli sunt detaliate în documentele care invită băncile să facă oferte pentru un credit de trei miliarde de dolari pe care guvernul din Dubai vrea să îl contracteze pentru prima fază a proiectului, adaugă sursele.

Creditul, care ar urma să fie strâns de o companie dedicată acestui proiect, va fi rambursat de Departamentul de Finanţe din Dubai pe baza unei formule care ţine cont de numărul de pasageri care vor tranzita prin cele două aeroporturi din Dubai, mai susţin sursele. De asemenea, în viitor compania va strânge finanţare pentru acest proiect prin emiterea de datorii. 

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Dubai Airports, viitorul aeroport Al Maktoum International va fi construit în centrul Dubai World Central, un proiect de dezvoltare pe şase zone, care acoperă o suprafaţă totală de 140 de kilometri pătraţi, incluzând spaţii pentru logistică, rezidenţiale, birouri şi terenuri de golf. Costurile de dezvoltare pentru întregul proiect Dubai World Central sunt estimate la peste 32 de miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel