Adriana Săftoiu, argument pro educaţie sexuală în şcoli. "Mă îngrijorează până la depresie"

Facebook Adriana Săftoiu
Facebook Adriana Săftoiu

Adriana Săftoiu, deputat PNL între 2016 şi 2020, a venit cu un argument pro educaţie sexuală în şcoli, după ce subiectul a stârnit extrem de multe controverse în ultimele zile. 

"Mărturisesc că, pentru mine, cea mai grea şi, în acelasi timp, minunată întâmplare pe care am putut-o trăi pe acest pământ, e să devin părinte. Nu cred că există o responsabilitate mai mare pe care să ţi-o ofere destinul decât să veghezi asupra unui copil, asupra devenirii lui.Am doar un singur copil și am toată admirația față de cei care au avut încrederea, în cunostință de cauză, de a avea mai mulţi.

Dar chiar si acum, când vârsta lui ar spune că e mare si responsabil, eu mă simt zilnic, secundă de secundă, implicată în tot ceea ce i se întâmplă, simte, gândește, îl împovărează. Nici un succes profesional nu mă încântă, nu mă fericește ca starea lui când îmi spune: azi am avut o zi bună. Niciodată nu am privit responsabilitatea asta ca şi cum ar fi de la natură, de genul se descurcă el, mă descurc şi eu.

Mă ingrijorează până la depresie când văd atâta ușurintă în a trata subiectul: a deveni părinte oricând și oricum. E incredibil cât de puțin serioși suntem în raport cu acești tineri pe care ar trebui să îi ajutăm să fie puternici, nu să se vulnerabilizeze devenind “părinți” doar pentru că le permite fizicul. De aceea voi susține fără rezerve orice educație care ii ajută să înțeleagă responsabilitatea de a deveni părinți. Pentru ei, pentru copiii lor. Şi despre asta e educația sexuală, într-o țară unde fete și băieți, care încă mai trebuie să copilărească, devin mame și tați accidental", a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Daniel Funeriu, mesaj dur pentru USR-PLUS 

"Insistența cu care USRPLUS cere materia "educație sexuală" în şcoală, împotriva tuturor argumentelor logice şi de bun-simț, nu poate însemna decât două lucruri:

1) prostie şi/sau

2) dorință de hipersexualizare a tinerilor.

Cum USRPLUS are cei mai educați politicieni, din punct de vedere al studiilor, mai stă în picioare numai ipoteza 2, aşa că îi rog frumos să nu o mai dea după copac şi să o spună franc, nu să vină cu minciuni, cum au făcut la referendum. Nu e nimic rău în a dori ceva anume, suntem în democrație, dar să nu umble cu cioara vopsită", a scris Daniel Funeriu.

VEZI Daniel Funeriu, atac dur la adresa USR-PLUS, după insistența de introducere în școli a educației sexuale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel